Търся ( не намирам ) сериозна фирма за изработка на сайт-магазин.

Имам пари ти до колкото не може да броиш. Не съм отворил тема "кой да ми даде пари" , а "кой може да ми го направи" . Ако скучаеш и само си чешеш някоя работа тук смени сайта с porn**b
На колко и кои фирми изпрати запитване?
 
Има си причини повечето фирми да предлагат решения, базирани на CMS-и, като например ъпдейти, готови разработки, които иначе ще ти глътнат целия бюджет за сайт и като цяло няма кой да плаща подобни суми за нещо, което го има многократно по-евтино като алтернатива. И говоря за фирми с качествени програмисти, а не инсталатори на теми и плъгини, които евентуално ще ти сглобят нещо работещо, но ако трябва да пипат код, започват да пелтечят, че нямало как да стане.

При custom сайтовете ти трябва човек за постоянна поддръжка и ъпдейти, нещо ако спре да работи да може веднага да отреагира. А обикновено custom сайтове ги правят фрийлансъри, натоварени с множество проекти като твоя поради силното търсене на "custom решения, които не могат да се направят на CMS". Отделно от това за всяка дреболия, която трябва да се интегрира ще ти дерат кожата и евентуално може да се случи след няколко месеца, защото са много натоварени.

Не би трябвало да те интересува платформата, а крайния резултат, който търсиш. Щом имаш бюджет, пусни запитвания към големите български фирми (примерно Studio X, Stenik и т.н.) , просто да се ориентираш какво предлагат като цени. Ще имаш спокойствието да си работиш с конкретни задания, срокове, договор и т.н.
 
Конкретно за модула за пресонализация. Клиента трябва да може да за зарежда своите изображения върху конкретен определен от нас размер и да ги разполага. Трябва да има опция за ръчно и автоматично нареждане. Т.е зарежда една своя картинка а модула трябва да я мултиплицира автоматично примерно 100 пъти в съответните размери. Трябва да има и опция за нестване. Т.е ако зареди 5-6 различни картинки да зададе от коя колко броя иска и модула автоматично и оптимално да ги разположи по листа. Съответно после трябва да се изчисли цена по полученото запълване на листа. Принципно такъв вид софтуер има писан и наличен за PC , но не и за WEB платформа.
 
пусни запитвания към големите български фирми (примерно Studio X, Stenik и т.н.) , просто да се ориентираш какво предлагат като цени. Ще имаш спокойствието да си работиш с конкретни задания, срокове, договор и т.н.
Такива конкретни отговори с имена на фирми търся. Благодаря !

Наясно съм с предимствата на CMS . Имам няколко сайта правени дори от самия от мен на средно ниво на WP + WC , но за мен тези платформи и сайтове са за средно ниво бизнеси. Въпреки че уж са толкова развити и стари и те се чупят . Нови версии , после еди кой си Plugin не работи с новата версия на другия , на третия ... след време става пълна каша. ако искаш нещо да промениш по сайта пък си зависим от цялата тай върволица от теми и плъгини , които вече са остарели и тг.н . Затова се следващия си проект искам да скоча на по-горно ниво.
 
Според описанието това е PWA или класически SPA.

CMS-ът (пак според описанието дотук) е без значение, стига да може да работи в headless mode.
Тоя пример горе ползва Уукомерс.

Стеник не съм виждал да правят PWA. Все още си бичат класически (но много изпипани) теми върху Magento.

ПП: Аз мога да го направя, но нямам такова нещо в портфолиото, последното подобно дето правих беше преди ~5 години и ще ми трябва време за рефреш. Плюс: ще искам мноооого по-малко пари.
 
Според описанието това е PWA или класически SPA.

CMS-ът (пак според описанието дотук) е без значение, стига да може да работи в headless mode.
Тоя пример горе ползва Уукомерс.

Стеник не съм виждал да правят PWA. Все още си бичат класически (но много изпипани) теми върху Magento.

ПП: Аз мога да го направя, но нямам такова нещо в портфолиото, последното подобно дето правих беше преди ~5 години и ще ми трябва време за рефреш. Плюс: ще искам мноооого по-малко пари.
Благодаря ! Разцъках малко за PWA и ми харесва концепцията. При Starbucks се е получило доста добре ! Ще дълбая тези дни в проучване в тази насока.
 
Старбъкс е леко грозно и демоде ама експириънсът си е там.
 
Здравей Стойко, идеята ти не е лоша, но страда от няколко липси.
Ще се опитам да обесня максимално изчерпателно и разбираемо.
- Държа много на това при движение и избор през различните страници, категории и менюта това да не води до презареждане на цялата страница. Трява всичко да е динамично и бързо. Едно време преди 100 години когато се занимавах с HTML това се правеше с нововъведенията в DHTML . Сега как се прави нямам и представа понеже не съм се занимавал с това от повече от 15-20 години. Всички wordpress теми които изпробвах ги мятат ,рефрешват и презареждат тея цели страници като гламави. Ужас !

Това което търсиш са тъй наречените SPA или Single Page Application.
Постижимо, особенно чрез използването на неща като JS framework (React, Vue, Angular), но най-вече подходящо при develop-ването на сложна функционалност, където манипулирането на страницата ще оправдае използването на повишен ресурс при клиента.
Разбирай Dashboard, онлайн апликация за рисуване, чертане, статистика, търговия на борса и т.н., където страница не се презарежда и се търси минимум натоварване при работа, но страда от пиково натоварване при първо зареждане (First Load, FL)
Още едно от предимствата на SPA е разделянето на апликацията на компоненти, които може да се преизползват лесно.
Предимствата на SPA са неизползваеми в огромната си част от потребителите на онлайн магазини и недостатъците се превръщат в спънка за самия бизнес.
Висок FL води до нисък performance на магазина, лош рейтинг, и сериозно влошено SEO.
SPA със сигурност има приложение за администрация на сайт, но е грешка да се ползва за потребителската част.

За да се ползва SPA в потребителската част, решението е хибридно приложение.
HTML-a на всяка страница трябва да е достъпен в пълната му форма, без употребата на JS framework (тове което системи като WP правят по default и custom системи правят чрез използването на Template Engine) и след зареждането му, чак тогава JS framework-a да става активен(но не веднага, а забавено), като трябва да има контрол над URI-а и над съдържанието на сайта.
Само така ще получиш адекватен performance, SEO и SPA в комплект.
Подобно нещо може да бъде изработено custom и ще изисква следните специалисти:
- Дизайнер - който да съобрази структурата на сайта, да е разделена на компоненти
- FrontEnd - който да отговаря за имплементирането на дизайна и писането на кода за JS framework-a
- Full Stack BackEnd - който да имплементира дизайна за template engine-a в тандем с FrontEdn-a + да поддържа база данни и API.
- Минимум един PM, който може да си ти, стига BackEnd програмиста да е със сериозен опит
Ще отнеме месеци работа, и 20 хиляди лева няма да стигнат далече.
За дизайна и FrontEnd-a едвам ще са достатъчни.
Отделно BackEnd-a ще е поне още толкова, най-вероятно повече.
За PM, не слагам
Разхода ще ти отиде на около 80к минимум според мен (което най-вероятно ще е близко до офертата, която би получил от Stenik)
Не биха се ангажирали да съберат екип и да ги затворят за месеци работа напред без 80-100к без ДДС договорено за подобен проект.
Както и това би била чистата сума, без оскъпяването за комуникация, оправяне на бъгове, променяне на feature-и в движение и всичко друго което изниква в процес на работа.
Най-вероятно интеграциите на системата ще се калкулират отделно също и отново отделно ще са разходите за хостинг.

- Трябва ми модул за персонализиране на продукта. Нещо подобно на Fancy Product Designer или Lumise . Изпробвах всички възможни неща направени и налични из нета до момента , но никое не покрива в едно всичко което ми трябва. Така че някой ще трябва да го пише специално за мен, което не е лесна работа и си трябва сериозна фирма или човек.

Ок, тУк ще иде доста работа също, но имай предвид че тази интерактивност на менажиране на продукти многократно оскъпява един feature.

- Горните две условия да работят еднакво добре и коректно за desktop и mobile устройства

Еднакво добре е разтегливо понятие. Предполагам имаш предвид UX-a и скоростта, което са работа на Дизайнера и на FrontEnd-a и са неща по подразбиране.
- Цялата система разбира се ще трябва да се интегрира и със складовия софтуер. И такъв все още не съм намерил читав в България , но така или иначе за такъв custom сайт ще трябва да се пише и custom синхронизация и комуникация с него.

Това ще глътне още месеци работа, още хиляди към цената.
Плюс всичко друго, като функционалност което трябва да има едни online магазин

Тук ще ти е нужен допълнителен специалист като мен, който се занимава основно с online магазини.
Шанса да намериш BackEnd програмист във фирма, който да е наясно с тънкостите на online търговията е много нисък, освен ако самата фирма не специализира в това.
С други думи, сега екипа от хората, които ти трябват, е минимум 4 души.

Да, летвата е високо, development-a ще е месеци.
Може ли да се направи? Да, има доста големи фирми, които се занимават с големи custom проекти.
На твое място бих ги потърсил в платформи като https://www.glassdoor.com/ или https://www.linkedin.com/ или https://www.guru.com/.
20k ще ти е разхода на месец докато стане проекта най-вероятно.
 
PWA решава доста от традиционните слабости на SPA.
https://www.eleganza-shop.com/

Както намекнах, офертата ми ще е неколкократно по-ниска от тия на големите фирми, таксуващи по $40-$50/човекочас, стига да уточним момента с "Плюс всичко друго, като функционалност което трябва да има едни online магазин" + разни други.

Добре е да има и един бекендър че да стане по-бързо.
 
PWA решава доста от традиционните слабости на SPA.
https://www.eleganza-shop.com/

Както намекнах, офертата ми ще е неколкократно по-ниска от тия на големите фирми, таксуващи по $40-$50/човекочас, стига да уточним момента с "Плюс всичко друго, като функционалност което трябва да има едни online магазин" + разни други.

Добре е да има и един бекендър че да стане по-бързо.
Не ме разбирай погрешно, не се заяждам ама сам колко време ще го правиш?
Дори и двама да сте както тук вече доуточни? Разхвърляно по месеци ще ти излезе ли сметката - примерно 20 000 / 9 месеца = 2к на месец за двама душ евентуално, за дизайна от къде пари? Не ми излиза сметката.
 
Не ме разбирай погрешно, не се заяждам ама сам колко време ще го правиш?
Дори и двама да сте както тук вече доуточни? Разхвърляно по месеци ще ти излезе ли сметката - примерно 20 000 / 9 месеца = 2к на месец за двама душ евентуално, за дизайна от къде пари? Не ми излиза сметката.

От 4 докъм 6-7 месеца, зависи от подробностите.

Аз съм дизайнер.
 

Горе