Работа, хобита

OSH

Well-Known Member
Здравейте!
Колко часа работите и колко остават свободни за себе си ? Какво правите - гледате филми, играете игри или за вас това е загуба на време и постоянно работите ?

Напоследък се зачудих - какво да правя - да гледам филми, игри или да върша нещо полезно ? После пък се замислих дали не сме станали като американците - само работа, втора работа, пета, десета и тн
 
Съчетай полезното с приятното. Намери си нещо като хоби. Не е нужно да не е свързано със физическа работа, даже и хич не е лошо, понеже ти откъсва ума от основните задължения. Аз например, имам и лозов масив. Вино и ракия почти не пия и е гърч, но ми доставя удоволствие. Изключваш телефона или го хвърляш настрани, птичките чуруликат, ровиш се в калта и т.н. Казвам, "на лозето съм, не мога сега" и толкова. И понеже сме си нация любители на спиртните напитки, като кажеш "лозето" ти влизат в положение и те разбират, понеже това е важно и отговорно мероприятие с най-висок приоритет :D

пп: отделно темата винаги е актуална на почти всяка маса или разговор. Никой не го е*е кой филм си гледал или игра си играл. Темата разчупва ледовете много бързо при официални срещи или разговор. Отделно може да се хвалиш с продукцията, става за гости, подарък, допълнение към рушвет и т.н. :)
 
Последно редактирано:
Помагам на едно лозе от време на време :) не е за всеки, иска си да те влече.
Лично ходя от време на време за риба, но от няколко години активно ходя за гъби в гората. Разходките също са нещо което ми доставя голямо удоволствие.
 

Горе