От: Искам да изкарам пари по интернет
ест 2рото
пуснал съм и 1 статия
ама незнам как се правят банери и такива неща
За какво ти е да правиш банери?
Много е важно да избереш в каква област ще бъде сайта. Няма смисъл например в сайт за футбол например да рекламираш книги.
Най-лесния начин е да печелиш от Google AdSense - рекламите се избират автоматично според ключовите думи на съответната страница. Но това не означава, че няма значение в коя област е сайта - цената на клик зависи от ключовите думи, които се съдържат в сайта. По принцип е забранено да се дават статистики коя ключова дума колко струва, но такава информация може да се намери:
http://www.google.bg/search?q=Top+Paying+Keywords
Недостатък да се ползва Google AdSense е, че ако усетят, че правиш нещо нередно, могат да ти изтрият акаунта и да не ти платят. Разбира се системата им за защита от измами може да вдигне червения флаг без да си направил нещо нередно, но вероятността за това е малка.
За разлика от тях афилиейт програмите плащат % от продажбите и нямат изгода да не ти плащат - при тях правилата са малко по-хлабави (но ако почнеш да пращаш спам - не прощават).
Много е важно да избереш подходяща ниша, където хем конкуренцията да не е много голяма (за да може лесно да докарваш трафик), хем да се печели повече от единица трафик.
Например може да опиташ като начало сайт за валутна търговия (Форекс) - намираш текстове по темата, преразказваш ги, добавяш ги в сайта и т.н.
Това са две афилиейт програми на Форекс посредници:
ReferForex (реф. линк) <-- от тези съм получил плащане - сигурни са (плащат при натрупване на $50)
Etoro (реф. линк) <-- от тези още не съм получил плащане - ще платят като натрупам $100
Обърни внимание, че от Форекс печелят със сигурност посредниците и тези, които ги рекламират. Тези, които имат за цел да извличат печалба като търгуват, обикновено губят (много малка част от тях печелят).
Добре е да съчетаеш афлиейт програмите, които цитирах по-горе с AdSense - така се получават по-добри доходи.