insomen, днес трябва да е щастливия ти ден, че губя време да пиша това
1. Пари по Интернет се вадят главно по два начина: продажба на продукти (афилиейт програми, печелиш комисионна, когато някой купи продукт) или реклама (AdSense, печелиш, когато някой кликне на реклама).
2. Който и начин да избереш, ще ти е нужен сайт и трафик (посетители). Посетителите идват най-вече от търсачките (Google, Yahoo, Live), търсейки нещо по ключови думи. Ако твоя сайт съдържа статии с тези думи и се позиционира на добри позиции - ще ти идват посетители на сайта.
3. Тези посетители трябва да им предложиш някаква информация. Да им хареса сайта ти, за да не го затворят веднага. Така има шанс да кликнат на реклама (ако си сложил) или да купят някой продукт от твоя афилиейт линк (ако си сложил).
4. При всички случаи статиите, които имаш на сайта трябва да са свързани с продуктите / рекламите, които показваш, иначе никой нищо няма да купи. Не може някой да е попаднал на сайта ти, тъсейки хапчета за отслабване, а ти да му предлагаш продукт срещу косопад в менюто отстрани :lol:
Най-важното: направи сайт, който да таргетира определени ключови думи и да получава трафик за него (линкове от други сайтове помагат твоя сайт да се позиционира по-високо в Google). Използвай Google за няколко часа, потърси нещо, което те интересува и виж как изкарва резултатите. Направи си изводи от това.
С AdSense ще видиш резултати по-бързо, отколкото ако решиш да продаваш продукти през афилиейт програми. Продажбата на продукти си има тънкости, изисква повече опит, но и носи по-големи печалби. На мен ми бяха нужни 2-3 месеца преди да направя първата си продажба, като имаш предвид, че нещата ми бяха пределно ясни, още от самото начало.
Чети, чети, чети. Ако си мислиш, че си разбрал нещо - нищо не си разбрал! Отново чети. Чети с месеци. Чак тогава задавай въпроси - ама конкретни въпроси, а не глупости като сега. Все едно да те питам как се печелят пари в София. Какво ще си помислиш за мен? Че съм малоумен, защото подобни въпроси нямат абсолютно никакъв смисъл.
Без четене няма да стане. Без собствен опит няма да стане. Без много труд няма да стане. Без много време няма да стане. Няма лесни начини за изкарване на пари.
Добър английски, PayPal, ePassporte, банкови сметки, пълнолетие, компютърна грамотност, поне основни познания по HTML и PHP са задължителни за онлайн бизнес. Начална инвестиция от 50-100-200 лева е наложителна.
Без минимални инвестиции и къртовски труд няма пари. Няма пари!
P.S.: надявам се да не си прекалено малък, за да разбереш този пост.