От: Участие и цени на Nielsen Online и Gemius
Да и само определени медийни групи го ползват, за да отчитат. Благодарение на нея влизаш в списъка на дадени агенци, които са принудени да го ползват. Абе навързана работа и тук.
Гореспоменатата сума е близо до реалността, тъй като и аз имам спомени за подобни цифри от човек ползващ я преди с бг сайт. Но пича я спря, все пак ако даваш по толкова на месец и ти пускат по 1 клиент с бюджет 200 лева, къде му е далаверата. Има безплатни, но предполагам пича пита, за да я използва предимно, за да се включи към тези кръгове и статистиките му да се публикуват. В едно списание - .net, имаше класация направена на база тази система. Бях написали най-големите медии според Gemius за еди коя си година (не си я спомням, може да беше 2009 или 2008). Та там завидно място беше нек'ва измишльотина правеща по 500К импресии на месец, която е бе класира само защото имаше тази платформа. Ако го правиш за това бате, си е чиста набутвация.
Агенциите, които държат да си с нея трябва поне да ти гарантират клиенти, които да зануляват месеца от кампанията им пусната само към теб. Другото е простотия и лъж вериж.