От: Отказване на пратка в иБей?
Колегите горе са ти дали доста полезни насоки, но да се включа и аз:
... и се чудя ако не ме устройва мога ли да откажа да продам стоката си на клиента и ако е възможно колко време имам ,за да реша дали да му е пратя ил...
йбей не толерира подобни практики. Дори има специални условия при които можеш да прекратяваш търг преди края му. Първия път е фор фрий, втория път предупреждават, а после започва да ти струва пари и се включват един куп филтри - ставаш набеден.
Въобще целия алгоритъм на платформата е много тровещ и трудно се бяга от начертания път. Пример: единия от профилите ми е доста стар, с ~700 позитива, и в момента е с определени рестрикции за продажбите заради малко глупости миналата година
Въпреки, че явно по скоро целиш единична продажба, имай и тези неща предвид: макар да е голяма аудиторията им, таксите които прибират лично по мое мнение хич не са малки. За пример: в неделя съм продал артикул на търг за 180 евро. Продукта е пуснат от 1 евро начална цена + 5 снимки, БЕЗ НИКАКВИ други екстри. Това удоволствие(таксите за обявата и процента който си слагат на крайната сума) ми струва малко над 17 евро - почти 10% !!! Не съм върлия продавач там, пет до 10 продажби месечно, но като събера месечните фактури от всичките профили, се чудя защо ме мързи толкова, и не ги давам тея пари за ЕН самостоятелна шоп платформа + СЕО(това не мисля че те интересува, прсото си изливам душата
).
Продавачите са ужасно уязвими! Не само опитващите да хитруват, но и по- разсеяните, особено ако купувача е зла недона*бана кучка. Някой път нещата просто се объркват. Или както вече горе ти казаха: от тръстед много бързо ставаш ънтръстед.
Не че не е възможно това което си намислил, особено ако ще пращаш без тракинг номер. Казваш, че си го пратил, но то не е пристигнало. Ще си резолвнат парите обратно от ПП и толкова. Обаче както си нов продавач, точно след 2-3 негатива залязваш.
За това: Играй по правилта щом става въпрос за епизодични продажби. Трудно ще намериш вратичките които неизбежно се появяват щом разучи платформата и начина и на работа
Моя съвет: листвай с резервирана, твърда или начална цена различна от 1 евро цена, САМО продукти които са с малко търсене или строго профилирани(както явно е в твоя случай). В останалите случаи правилно заглавие на продукта, правилната категория, средно добро описание + три неразмазани снимки са ти съвсем достатъчни. Закачат се МНОГО повече хора, и често се увличат или не са запознати с реалната стойност и бида отива доста над този на продукт който седи листнат на sofort от 2 седмици. Добър пример е продука за който говорех по горе - на твърда цена върви с 40-50 евро по- ниско.
Дано съм ти бил полезен. Поздрави и успех с продажбите...
Има хитри продавачи, които наддават от фалшиви акаунти в последния момент, за да не им купи някой стоката на прекалено ниска цена, но ги хващат лесно.
Да, честа практика, но ако не наглееш си позатварят очите. Все пак и те печелят, но хора с достатъчно технически познания(като например много от юзърите тук) могат доста да си поиграят на котка и мишка преди да изгорят
едит:
Не мога да я пусна на точно определена цена докато не натрупам 10 продажби до колкото разбрах.
не може да я пуснеш със стартова цена, това ли имаш предвид?