От: VPSBG.eu - гигабитов VPS Хостинг и промо кодове само за Predpriemach.com
Здравейте,
Бих искал да дам повече информация за проблема във вторник - атаката беше на приложно ниво и малко ни изненада, защото досега сме имали основно
мрежови атаки.
На приложно ниво означава, че атаката не беше например udp flood, а атакуване на системните ресурси с tcp-syn, масивни DDoS атаки с ботове към уеб сървърите на клиентите, всичко това наведнъж.
На този етап е сложена допълнителна защита и няма проблеми вече.
Оправдания за късния отговор няма, но бих искал да кажа на нашите бъдещи клиенти, че това беше изолиран случай и на тикетите се отговаря средно за 5-10 минути, особено когато те са от характер засягащ нормалната работа на услугите.
Средното време за отговор на въпроси незасягащи работата на услугата е между 25 и 45 минути (статистиката е на базата на тикетите за последния месец).
Това може би ще се потвърди от клиентите ни, които посещават този форум, мисля че имаше и по-предни мнения, които го подкрепят.
На клиента по-горе, който имаше проблем - отново искрени извинения, обещетен е с три месеца удължен абонамент.
Атаката беше към сървъра orion, но повечето клиенти на него са без прекъсване на услугата, но със забавяне при използване на SSH протокола. Това беше и причината аз и колегата да отидем в дейта центъра, тъй като устройствата пред сървъра не бяха много responsive и трябваше моментален локален достъп.
Разбира се това не е оправдание и напълно разбирам възмущението ти @lqllqlq
Отделно обновихме своята
контактна информация. Също от утре в нашия екип се присъединява още един служител, който ще отговаря на Вашите запитвания по телефона.
В допълнение сега нещо положително - очаквайте скоро изненади
Засега ще ги запазим в тайна, тъй като се провеждат тестове и не желаем да се обявява предварително, но в началото на Декември ще дам информация и мисля, че някои от вас ще се зарадват доста
Поздрави,
Росен Митков.