На мен също от около година ми се върти в главата една съсипана спортна площадка (фут.+баскет. игрище в едно) в Софи, всеки път като мина с велосипеда напряко от там направо ме дразни гледката как хората язаобикалят, все едно е бунище за ядрени отпадъци. Преди известно време сондирвах, така да се каже мнения от непознати хора, в близката градинка, но или ме пращат да говоря с кметицата на района или си мислят, се опитвам да им продам нещо. Това с европрограмите, според мен няма как да стане. Виж ако е за строене на мангалски общежития веднага ще се ''усвоят'' парите, но за такива цели на никой не му пука. Идеята ми с тази площадка е самите хора в околните блокове и да си финансират сами проекта. Примерно се пускат флаери по пощ. кутии за привличане на интерес, прави се сайт с няколко дизайна на самата площадка как ще изглежда и колко ще струва, отваря се публична банкова сметка и в сайта се следи в реално време как върви натрупването на капитала, като отделно физическо или юридическо лице няма да има право да спонсорира повече да речем от 100 или 200лв с цел елиминирването на злоупотреби или извличане на популистки/политически/икономически ползи от проекта.
Въобще колегата е подел много хубава тема, надявам се да се развие с повече идеи и предложения:wink: