От: Shopping сайтове
kalin4eto, не, не мисля, че са ни различни мненията. Смятам, че наистина малък магазин се стартира по-лесно, можеш да обърнеш много добро внимание на всички подробности (включително и на доброто SEO). Казвам, че за мен не е добър вариант от гледна точка на малкото продажби, които може да очакваш. Малък сайт носи малък трафик, от там - малко продажби. Където си чела, че се правят повече продажби, обърна ли внимание за какъв продукт става на въпрос? Висока конверсия при малко продукти е напълно възможна, ако се продава уникален продукт или такъв, за чиято продажба има определени ограничения (като лицензии, патенти и т.н.).
От друга страна, доброто класиране в СЕРП-а (мисля, че това наричаш "добро индексиране") не зависи толкова от броя продукти, колкото от качеството на текстовете, онпейдж сео-то, организацията на сайта, направения линкбилдинг. Но при все добре свършена работа, малкото продукти водят със себе си и малък органичен трафик (говоря за обичайни продукти). От там при обичайната конверсия - малки продажби.