От: Някой може ли да ми обясни малко за Google, Yahoo и Bing
От бая време не съм се занимавал, но като цяло си следя в аналитикс какво е положението и стигам до следният извод :
Google - бота е умен, нагажда се. Ако в началото изпляскаш 25 статии отиваш напред след първия индекс, но после те мята в девета глуха, докато не решиш - ще спамиш ли или ще работиш както трябва? След като влезеш в нормален ритъм на работа, бота си те проверява редовно и колкото по-често обновяваш - толкова по-често влиза в сайта и обновява и той. Ако пускаш статии всеки ден - всеки ден ще влиза, ако пускаш 2 пъти в месеца - ще влиза по-рядко и ще обновява и по-бавно, съответно. (да не говорим, че имаше някъв мета таг, ако не се лъжа, който допълнително привикваше бота?) За Google, според мен, тежат :
1) SEO
2) Линкове (backlinks)
3) Редовен ъпдейт (в зависимост от графика, който си изградиш. Редовен ъпдейт може да е ежедневен, ежеседмичен, ежемесечен и т.н)
4) Що-годе уникално съдържание
Линковете от соц. мрежи май тежат най-яко в момента, тука колегите ще кажат?
Yahoo - БООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООМБААААААА!!! Идея си нямам дори какво е Yahoo. Честно... Имам блог с изцяло копирано съдържание и 20 уникални реда, като 5 от тях са заглавията по рекламните карета. Какво е положението там? Към 70-80 посетители на месец, което ме навежда на мисълтЪТ, че, в случай, че си размърдам гъзЪт и глъвътЪТ, ще се получи много интересно
Споменах ли, че съдържанието в блога е на английски и влача ГЛАВНО (90%) US трафик?
Bing - Microsoft... Без коментар
При тях нищо не е разбираемо. Няма да се учудя, ако утре-другиден се появи съобщение в блога им, с радостната новина, че интегрират син екран в Bing. Това ще е върхът на сладоледа
Общо взето - цели се в Google. Цял свят се цели там. Освен, ако не продаваш нещо, или предлагаш услуга, която да има локална насоченост. Т.е да имаш увеселителен парк на територията на ... Сиатъл, примерно (писах Перник, ама го изтрих, че много грубо щеше да се получи
). В този случай правиш един рисърч, кой Search Engine се ползва най-много на територията на града и влагаш всички усилия към него. Ако ти трябва нещо за България - без двоумене - Google! Ако ти трябва нещо за Великобритания, Япония и САЩ, тогава вече може да се позамислиш как работи Yahoo. Yandex също не е за изхвърляне, не знам защо никога никой не го коментира? Лично на мен ми е интересно как да пробия там. Русия е необятен пазар
Надявам се да съм бил полезен, а ако някъде греша, нека колегите ме разкъсат на парчета
) Фют!