От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?
На Дянков, не му е ясно какво трябва да прави за да извади България от настъпващата рецесия. С увеличаването на акцизите, с извиването на ръцете на дребния бизнес, с увеличаване на такси и бюрокрация ... Какво да очакваме. За мен лично 2012 ще е по добра от 2011
цялата драма започва от там, че въпросния господин отговаряще за проекти на Световната банка и по-конкретно Финансов и частен сектор на страни от третия свят. по едно време си ги засрал нещата и нашия премиер си го бил харесал преди това през не толкова далечната 2009 г. на посещение във Вашингтон, в последствие и го прибира при нас да ни "оправя". нататък е история.
една от гениалните идей на новия министър по финансите е да се връжа ддс на фирми, само при минаване на детайлна проверка, което реално всеки се или поне повечето се отказаха от него. няма начин фирма на 20, 10 и дори 5 години да не е направила малка грешка, за която не само няма да и върнат ддс-то, но ще и лепнат глоба. до тук добре. следват антикризистните мерки, които реално не ги видях в адекватен вид. по-скоро е нещо от сорта на вдигане на цените и пелскане масово на глоби. ако това са антикризистните им действия и планове, съм за отговор "по-зле от 2011 г.", но ако на народа им писне и ги свялт тази година, защото си бяха на ръба каквото и да си говори, и то няколко пъти, съм за отговор "по-добре от 2011 г." и това с надеждата, че няма по-ниско ниво от сегашното.
Точат ме от всякаде с данъци и глупости да запълват бюджета и това не е само от мен, а на голяма част от българите. Така че ако затънат още надоло си бия кучетата и заминавам в чужбина!
мда, за това каквото можеш правиш. сядаш със счетоводителя и почвате да играте по правилата докато леко не се плаща всичко. тези закони не са измислени само за тях я. с кадърен юрист и счетоводител може и ти да го играеш мръснишки. тук ситуацията това те кара да правиш - курвенски изпълнения. могат да са големи, ама не са пък чак толкова умни.
аз имам по-радикално решение. вместо да ги храним тия престъпници и не знам си какви отайки на обществото и да ни се точат нашите пари в тези толкова "качествени" магистрали, да ги впрегнат и да си платят на обществото, както го правят на запад. аз лично ако съм престъпник и поне малко ми говори съвеста, това бих искал да правя. да си ги съгират и да започнат да градят. защото последно време едните те ограбват незаконно, а другите уж законно. после живеели сме в мизерия, е в кво да живеем? не е много читав сюджета. и оня....изгоря половин паркинг на мол преди да го хванат. ето ти, тоя директно отива по подразделение "обществено полезен труд". кво го мотат по съдилищата. докато не поеме някой с повече от 1 мозъчка клетка юздите, все така ще е. а следващта година ще гледаме и по-кофти изпълнения.
в момента кражбите са в пика си, както бяха през 1996 г., замислете се ако положението стане по непоносимо и хората започнат да нямат избор. и fuck васко маринов, ако си мисли, че родната полиция ще ни пази.