От: Онлайн магазините могат и без касов апарат да работят
С грешна представа си останал. Те така работят с еконт или други куриери и офлайн магазините. Онлайн магазините не са открили топлата вода. Даже твърдя, че съм малко по-запознат.
И до сега куриерите събираха парите с наложен платеж и ако искаш ти ги носят в брой, ако искаш ти ги превеждат по банка. Само дето ако ти ги превеждат по банка, това не се счита за банково плащане и не те освобождава от задължението да издаваш касов бон. Касов бон не се издава само в следните случаи:
огато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или чрез наличен паричен превод или пощенски паричен превод
това е цитат от наредба 18. Ако някой се интересува какво означават горните видове плащания - има си наредба на БНБ за плащанията - там е обяснено.
Та до сега куриерите само събираха парите от твое име и за товя сметка. Как ти ги превеждат куруерите на теб няма никакво значение и не определя начина на плащане.
В момента еконт рекламират принципно нов начин на плащане - ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД - това е принципно различен начин на плащне от преди практикувания "наложен платеж" и за разлика от предишния начин, този позволява да се правят продажби с дистанционна доставка БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО издаването на касов бон. И за тази екстра естествено събират някаква такса, отделна от другата.
Надявам се да стана видно, че съм съвсем наясно с практиката на куриерските служби.
Но д апродължа - аз съм съвсем наясно, че ако правиш 1-2-3 доставки в месеца си на далавера да плащаш на еконт, а не за касов апарат, обаче ако живееш с мизерната идея, че вечно ще правиш по 1-2-3 продажби в месеца значи си приел идеята, че ще живееш в мизерия и никога няма да станеш ГОЛЯМ. Това е психологията на нещастника-бедняк. Винаги съм се чудел защо работят гора, които имат за цел да изкарат 100-200 лв. на месец. Аз винаги съм искал да изкарвам по 100К на месец и се опитвам, до сега не съм успял, имал съм месеци в живота си, когато и 100 лв. не съм успял да изкара, че съм бил и назад, но винаги съм имал за цел да изкарам много - според мен така се постига успех. А забелязвам, че много хора разсъждават обратно
За мен логика от типа: Няма да си купя касов апарат и затова ще правя 100 гимнастики, и ще си налагам самоограничения, и ще си усложнявам живота за дълго напред, но ще се кефя, че ще спестя 300 лв. е крайно погрешна.