От: Отношението ви към източването на личните ви данни от големите
white_pawn, да видим какво интересува един интернет търговец боравещ със суха статистика, хвърлящ мрежата и знаещ на колко рибки какъв процент ще конвертират:
1. Името и Фамилията на купувача? - едва ли!
2. Точната рождена дата на купувача? - не, даже и точната година не е от определящо значение, само възрастова група.
3. Телефонния номер на купувача и номерата на познатите му? - не мисля.
4. Сканирано лично ID на купувача? - сигурно много го интересува търговеца.
ФБ иска точните данни на хората по някаква причина и тя не е чисто търговска.
-
ktomov, първо името и фамилията ми не ги интересуват, т.е. явно ги интересуват, но не са тяхна работа, точната ми дата на раждане също.
Относно доброволното:
1. Искали са ми сканирано ID или непременно да потвърдя телефон или си нямаш на идея с каква мъка съм добавял нов френд примерно - виждам и профила и не мога да я добавя, защото
фейсбука ми иска личните точни данни по някаква причина.
2. Това да скриеш някакви условия в голям текст не го считам за доброволно и съответно целия достъп до информаия, който си го дал защото не си очаквал, че им даваш достъп не го считам за доброволен и от там инфото събирано от мобилни аппс, от скайп етц. не е доброволно за мен.
3. Където могат ги правят нещата така, че ти ако не дадеш, други ще дадат вместо теб - примерно ще те тагнат в снимка и ето - имаш и снимка дадена на някакви хора, които кой знае защо ги интересува максималното възможно количество лична информация за теб, без това да е с търговска цел.
Отделно, какво ще направят с инфото ти - не знам защо им е, ще стане ясно някой ден, но тук става въпрос освен всичко останало и за лично пространство, в което те искат да се намърдат, то е все едно да дойде Марк ли беше на ФБ или Сергей или Лари и да легне в хола ми в единия ъгъл и да си стои там под предлог, че нищо лошо няма да стори и че няма да ми пречи - еми ще ми пречи, това ми е личното пространство и той там работа няма. (Освен ако не ми плаща наем съответстващ на имотното си състояние в момента
)
Като става дума за финансови институции, банки, пейпал и т.н. разбирам и подкрепям да ми имат инфото пълното, но интернет сайтове някакви - те какви са -
банки ли са, пейпал ли са, полицаи ли са някакви, на какво отгоре ще изискват лични данни, това не мога да го разбера аз лично!
-
Тест, имах предвид претенциите им, а не реалността
, така че съм съгласен с теб.
-
Ънуайз каквото и да каже, аз съм съгласен - това е статистическа вероятност от 100% дотук
))