Какво имаш предвид под грешна сметка? Ако името на получателя и IBAN не съвпадат, принципно не би могъл изобщо да направиш превод. На мен ми се е случвало да бъркам, но веднага ми казва, че подадените данни са неправилни и не ми приема парите.
Мда, разбира се. Винаги. Само дано не е всързано с много документация, че ще ти се стори тегавичко. А като си превеждал, не потвърждавахте ли името и сметката. Или е било по електронен път. Май ще трябва да се разходиш до банката. Но мисля, че може. Една служителка ми казва преди време, че при превид към несъщесвуваща сметка баунсвал и се връщал. За грешка съм сигурен, че приситгат, както и, че може да върнеш, ако има грешка. Питай по телефона.
Е как така банката е взела на клиента си пари без основание, при положение, че някаква странна транзакция е дошла в сметката му?
Това е така, но малко вероятно е момчетата да не се чатнат, че може да е грешка. Все пак идваш с доказателство, че са си наредени от теб. И това с връщането е въпрос на бързо реагиране и бумащини, докато не се установи кой крив, кой прав. Това за закъсването нали се сещаш, че са си само приказки. Важно е оня с подписите и документите.Ако някой ти преведе пари по погрешка (парите влязат в твоята сметка), те стават твои.
Искаш ли да ти дам банковата си сметка, за да ми преведеш 50 лв по погрешка? Ако успееш да си ги върнеш, ти давам 100.
Ще кажа, че ми дължиш пари, но пак си закъсал и си ги искаш обратно.
Това е така, но малко вероятно е момчетата да не се чатнат, че може да е грешка. Все пак идваш с доказателство, че са си наредени от теб. И това с връщането е въпрос на бързо реагиране и бумащини, докато не се установи кой крив, кой прав. Това за закъсването нали се сещаш, че са си само приказки. Важно е оня с подписите и документите.
Точно това им трябва. Твоето нареждане за превода, а не тяхното. Сгрешил ли си ти - оправяй се сам.Все пак идваш с доказателство, че са си наредени от теб.
Ами ако грешката е твоя, отговорността също е твоя.
Точно това им трябва. Твоето нареждане за превода, а не тяхното. Сгрешил ли си ти - оправяй се сам.
Ти ми ги преведи, а пък гледай после как те ще се трогнат, че си ги превел по погрешка.
Така е. Но се случва. Не вярвам да е толкова примитивна банковата система, за да не е предвидила и такива казуси.
Абе ако ти ги преведа от "съмнителна" сметка ще се трогнеш.