Nielsen - Мобилните версии на онлайн магазините бият с много апликациите в САЩ

coolice

Owner
Според Nielsen около 60 процента от потребителите на смартфони (андроид, и айфон) в САЩ са ползвали мобилната версия или апс на топ 5 оналайн рителърите в сащ... като ползваемоста на мобилните версии е двойна спрямо тази на апликациите :)

Chart-1.png

http://blog.nielsen.com/nielsenwire/?p=31164

от мен (очаквайте подобения по мобилната версия на форума тази седмица)
от блинки може ако иска да я добави тази статия в медията :)

Последно редактирано от модератор:
Реално, ако приложението не е добро няма какво да се сравнява с мобилната версия на сайта.

Знам приложения, на които никоя мобилна версия не може да стъпи, но вече говорим за по-голяма функционалност и начин на известия. Имаше едно приложение, за което писах, то реално изкарваше чрез feed офертите на заведенията, ресторантите и др., които имаха и сайт де. Къде има отстъпки, каква обедни менюта предлага, защото е на далавера там, къде се намира от теб. И това се получаваше когато мобилното устройство "стъпи" на територията им, радиуса не си го спомням но, повече от 300 метра едвали да е било. :)

Та когато мобилното приложение е много по-удобно и смислено, тези графики горе не са много обективни. Графиките горе може би се отнасят за приложения, които са "сухи" и не предлагат нищо кой знае какво, освен новости около самия сайт и фирма. Но като сметнем % креативни приложения на фона на всички останали, графиките горе са повече от реалистични. Но ако се раздели малко по-детайлно, ще се види, че при отделяне на практични приложения от обикновени, везните ще са наклонени в другата посока и то с много. :)

От: Nielsen - Мобилните версии на онлайн магазините бият с много апликациите в САЩ

Тъкмо щях да пускам тема, че трябва да се оправи мобилната версия на сайта. Доста неща липсват и е нефункционална.

Re: От: Nielsen - Мобилните версии на онлайн магазините бият с много апликациите в СА

Тъкмо щях да пускам тема, че трябва да се оправи мобилната версия на сайта. Доста неща липсват и е нефункционална.
Думата е постна, но това предлагат за момента от VBulettin за жалост. Но за това ще каже другия админ. Реално ако не се оправят, не залагам и големи надежди и на продаваното от тях приложение. Освен ако не говорим за къстъм нещо. Но това първо трябва да стане като идея, а не просто като всички други приложения, които са меко казано "банални" и еднакви. Не отричам, че са практични, но аз лично не бих отворил приложение, за да чета новини (както са те), като мога направо да се логна във фейсбук профила си и да си видя фида. ;)

Реално, ако приложението не е добро няма какво да се сравнява с мобилната версия на сайта.

Знам приложения, на които никоя мобилна версия не може да стъпи, но вече говорим за по-голяма функционалност и начин на известия. Имаше едно приложение, за което писах, то реално изкарваше чрез feed офертите на заведенията, ресторантите и др., които имаха и сайт де. Къде има отстъпки, каква обедни менюта предлага, защото е на далавера там, къде се намира от теб. И това се получаваше когато мобилното устройство "стъпи" на територията им, радиуса не си го спомням но, повече от 300 метра едвали да е било. :)

Та когато мобилното приложение е много по-удобно и смислено, тези графики горе не са много обективни. Графиките горе може би се отнасят за приложения, които са "сухи" и не предлагат нищо кой знае какво, освен новости около самия сайт и фирма. Но като сметнем % креативни приложения на фона на всички останали, графиките горе са повече от реалистични. Но ако се раздели малко по-детайлно, ще се види, че при отделяне на практични приложения от обикновени, везните ще са наклонени в другата посока и то с много. :)

графиката не за апсовете който вършат нещо различно от сайта графиката е за какво са препдочели да ползват посетителите.... мобилната версия или апса на амазон, ебеи, бест баи, таргет и уал март... такак че си е съвсем ок.... като това е гравика какво реално са ползвали... данни от пипълметрията :)

и факта си е факт при наличие на апс и мобилна версия 2 пъти повече се ползва мобилната версия

пп
и за да е функционален този апс за който пишеш за обедните менюта трябва да тие включен гпс-а и да предадеш данни за локацията си а това може да го прави и сайт единствено че модела за монетизация е различен с еднократно плащане например за апликацията... щото ако като е сайт ще очакват да е безплатен.... и може да има мобилна версия което да изглежда като апса...

даже може да се изкопира идеята и да я инегрира в сайт който като го отвориш и мобилния браузър ти сподели локацията да ти извежда рестораните на 30о метра ... въпроса е как ше се печели от такъв сайт щото трудно ще ги накараш хората да дадът $1.99 за достъп до сайт... ама може да цакаш автора на апса

Последно редактирано от модератор:
Re: От: Nielsen - Мобилните версии на онлайн магазините бият с много апликациите в СА

какво липсва има си поти всичко за логнати обаче... апликация нмяма да предложи повече функционалност

Screenshot at 2012-05-11 17:31:54.resized.png

Думата е постна, но това предлагат за момента от VBulettin за жалост. Но за това ще каже другия админ. Реално ако не се оправят, не залагам и големи надежди и на продаваното от тях приложение. Освен ако не говорим за къстъм нещо. Но това първо трябва да стане като идея, а не просто като всички други приложения, които са меко казано "банални" и еднакви. Не отричам, че са практични, но аз лично не бих отворил приложение, за да чета новини (както са те), като мога направо да се логна във фейсбук профила си и да си видя фида. ;)

идеята е да е постна за да не генеира трафик на мобилното усроиство ... форума не е тежък сайт който да товари и се свива добре на размер 800 пиксела си е четима и пълната без зуумове

графиката не за апсовете който вършат нещо различно от сайта графиката е за какво са препдочели да ползват посетителите.... мобилната версия или апса на амазон, ебеи, бест баи, таргет и уал март... такак че си е съвсем ок.... като това е гравика какво реално са ползвали... данни от пипълметрията :)
Това имах предвид. :) Но такива приложения за мен са глупост като цяло при наличието на мобилна версия. Казвам го от към потребителска и маркетинг гледна точка. Нищо кой знае какво не предлагат в повече.

Постно в този смисъл е добре, защото моя Симбиан се зъби много при зареждане. И постна от гледна точна на опциите, които предлага. Но е хубава за много други неща, особено за бързо браузване и четене, което и целта на занятието.

всичко си има братле и ти не го ползваш логнат мобилния :) липсват групите, итреида, списъка с всички нотификациите и репутацията... ама ако е важно може да се премине на пълната версияи да се шляпне каквото трябва...

виж картинката :)

attachment.php

От: Re: От: Nielsen - Мобилните версии на онлайн магазините бият с много апликациите

какво липсва има си поти всичко за логнати обаче... апликация нмяма да предложи повече функционалност
Виж файлът 3846

При мен не ми ги показва тия неща ?

От: Nielsen - Мобилните версии на онлайн магазините бият с много апликациите в САЩ

Ми ще го пробвам ... Ама много неинтутивно ми се струва това с миниуса.

ами вбюлетин така са го измислили :oops:

ЯСно. Много претенциозен съм станал, ама като е пристрастяващ форума така е :)

Горе