happyslacker
New Member
Иван Бакалов каза:Седмица преди да тръгна за Щатите изтеглих от банкомат 50 лева, да се убедя, че картата работи. Ден преди да замина посетих Прокредит банк и попитах – всичко наред ли е с картата, проверете. Увериха ме, че е наред.
На третия ми ден в Чикаго получих мейл, че кредитната ми карта е блокирана. Бил съм теглил пари от съмнителен банкомат, може да е имало скимиращо устройство. Симпатяги. На деветия ден, след като съм теглил от този банкомат, ми блокират картата. Ами то, ако е имало скимиращо устройство, за девет дни щяха да я източат.
Иван Бакалов каза:Специално си направих сметка в долари в Алианц банк и дебитна карта, за да плащам с нея из Щатите. И тя не работеше на нито една бензиностанция от Чикаго до Сан Франциско, към 6000 километра. В повечето магазини работеше, но на бензиностанции – не.
Иван Бакалов каза:удържаните такси не били такси, ами понеже се превалутирало през евро, от курсови разлики се получава по-голяма сума. Така че, който пътува за Щатите, да знае – ако има банкова карта в долари, ще му превалутират всяко плащане в евро и после пак в долари. Ей така, за спорта.
Да си нямаш работа с ПроКредит банк …и други банкстери
Имайте предвид, че няма значение какво ви казват служителите. Те ще ви уверяват, че можете да ползвате безпроблемно картата си в чужбина. Обаче в договора пише, че имат право да отказват транзакции когато си поискат.
От доста време имам дебитна карта, издадена от ПроКредит Банк. Не помня да съм имал проблеми. Може би защото не съм пазарувал в чужбина (но съм плащал онлайн).