Човек не търси авторско право,дори в момента като пиша този пост аз имам там някакви авторски и/или интелектуални права и ако някой реши да ми копира поста без мое разрешение мога да отида в съда,да заведа дело и като доказателство ще се ползва датата,която е записана в базата данни,а ако не нея ще се изведе разпечатка от И-нет доставчика ми,дали действително в този час,аз съм пускал нещо
Та стига толкова съм бъбрил,защото нашето законодателство е много объркано(да не кажа сбъркано)
Ти имаш в предвид патентоване(патентоване на интелектуална собственост) ,а не лиценз
До колкото съм запознат си имаме "патентно ведомство" и "патентни юристи" та евентуално там може,да се намериш достъпна информация.М/у другото не знам колко са кадърни тези "юристи"
П.П.
нека вкарам малко мой умозаключения.
Лиценз - това ти е разрешение да ползваш нещо или да предлагаш някаква услуга(най-често).
Патент - това чудо(по-често е цветно
) указва,че ти си Собственика на дадето изобретение и в твоя случай,че 3то лице няма право да ползва това изобретение без да си му разрешил.Ако ти си изобретил Windows 9 и патентоваш продукта можеш да забраниш,да не се използва от друг освен теб.
Идея и патент - е това преди месеци направо ме вкара в тъч...Знаеш ли,че идеята не може,да се патентова,а примерно само текста за нея?