Айде експерти нека анализираме..

devilx

Well-Known Member
така пуснах си speedstartdotorg като сайт за обяви ей така да си правя експерименти.. не съм правил никакво сео все още.. реших да купувам малко евтин трафик към сайта. В тиксото и в аналитикса излизат различни стойности на посещения.. в тиксото са около 400 за момента в аналтикса са около 200 , като пише че е директен трафик. . Как да направим подробен анализ, искам да разбера дали е добре този трафик, дали са реални хора , от къде са и дали биха били от полза.

това е https://www.tyxo.bg/d/142956/tablo

analis.png
това са държавите уж откъдето идват..

има ли някакъв друг начин да ги проследя по-подробно и по реално..

От: Айде експерти нека анализираме..

Кажи първо от дека си купил трафика. Ако си пазарил от онея оферти с 1000000 посещения за 3 долара хич не се надявай на реални хора.

Тиксото след нова година има доста разлика от аналистика и при мен.

Тиксото след нова година има доста разлика от аналистика и при мен.
Аз си мислех, че винаги са имали значими разлики двата каунтъра. Ако ще ви успокоя, но едва ли, има и видима разлика между статистиките на google analytics-а и statcounter-а. И в практиката ми не съм засичал различни каунтъри с едни и същи статистики. Все пак използват различни сорсове и логики.

Сложи и друг каунтър. Даже не знам защо имаш тиксо, но това вече съм се отказал да го питам. Но все пак, като ще анализираме, да го погледнем от всяка гледна точка. . Може да провериш на хоста, ако имаш cpanel, или в логовете. Но ако не - сложи си някакъв нормален каунтър, като google analytics е най най, но може и друг да сложиш. Има такива, които показват, IP, държава, от коя страница е дошъл, на коя се е "приземил", от коя е излязъл от сайта ти и подобни детайлни неща. Statcounter-ът има описаното. Не го използвам често, но ако имам съмнения, се допитвам до него.

Сори, но от тези данни няма как да стане ясно дали са реални или не. Ако можеше да разгледаш поведението на 5ма случайни посетителя, щеше да разбереш. От IP до какви преглеждания е правил на сайта, както и колко е седял и предприемал ли е действие (ордър, контакт форма).

Аз си мислех, че винаги са имали значими разлики двата каунтъра. Ако ще ви успокоя, но едва ли, има и видима разлика между статистиките на google analytics-а и statcounter-а. И в практиката ми не съм засичал различни каунтъри с едни и същи статистики. Все пак използват различни сорсове и логики.

Сложи и друг каунтър. Даже не знам защо имаш тиксо, но това вече съм се отказал да го питам. Но все пак, като ще анализираме, да го погледнем от всяка гледна точка. . Може да провериш на хоста, ако имаш cpanel, или в логовете. Но ако не - сложи си някакъв нормален каунтър, като google analytics е най най, но може и друг да сложиш. Има такива, които показват, IP, държава, от коя страница е дошъл, на коя се е "приземил", от коя е излязъл от сайта ти и подобни детайлни неща. Statcounter-ът има описаното. Не го използвам често, но ако имам съмнения, се допитвам до него.

Сори, но от тези данни няма как да стане ясно дали са реални или не. Ако можеше да разгледаш поведението на 5ма случайни посетителя, щеше да разбереш. От IP до какви преглеждания е правил на сайта, както и колко е седял и предприемал ли е действие (ордър, контакт форма).

Да винаги е имало разлики, но от порядака на някое друго посещение при мен на сайта за игрите след нова година при средно 150-200 посещения на ден, според аналистика имаше дни в които тиксото отчиташе с по над 100 на ден разлика което си е доста сериозна разлика. :)

Добавих и статкоунтера http://statcounter.com/p8634952/summary/ , ще поразгледам сега.

Абе мен ако питате най-важен и верен е брояча на адсенса покачват ли се приходите значи бива работата не се ли покачват лошо. :D

За съжаление аз нямам такова.. преди 3 години се бях регнал , но бях неактивен и ми спряха акаунта сега не мога да си го оправя.. а другите плащат малко. Ако някой има желание може да добавим едно каренце за експеримента да видим дали ще има ефект или са ботове. Ако имате желаете може да ми дадете адсенсе кода в размер 468х60

Абе мен ако питате най-важен и верен е брояча на адсенса покачват ли се приходите значи бива работата не се ли покачват лошо. :D

Брояча в админ панелати какво показва?

Брояча в админ панелати какво показва?
Сигурно ще е различна цифра. Аз на него най не разчитам като статистики. Даже последно време не си правя и труда слагам подобни плъгини. Или притулки, ако е за други платформи.

Сигурно ще е различна цифра. Аз на него най не разчитам като статистики. Даже последно време не си правя и труда слагам подобни плъгини. Или притулки, ако е за други платформи.

Аз не съм го поглеждал от години. :)

Аз не съм го поглеждал от години. :)
А аз не знам дали някой ги използва, даже не знам до какво ниво са стигнали с направата ми да бъдат по-точни. Но реално винаги са ми били малко странни и неточни. Разчитам на специалистите в областта. :)

А аз не знам дали някой ги използва, даже не знам до какво ниво са стигнали с направата ми да бъдат по-точни. Но реално винаги са ми били малко странни и неточни. Разчитам на специалистите в областта. :)

Абе квото и да си говорим братле, най-важния брояч са приходите. :)

Трафика е от един чуждестранен форум , разбрахме се по 1000 посещения дневно за 21 дена само за 20$ , като уж са реални потребители.. не съм се поинтересувал напълно, защото такъв трафик по принцип ще струва много повече пари , затова просто исках да проверя дали наистина са реални и има ли полза , ако не затова поне примерно да се покача в гугъл позицията ми.

Горе