Акаунт в Microsoft Необичайна активност при влизане

Акаунт в Microsoft - Необичайна активност при влизане.

Влизам си в пощата и гледам писмо от Microsoft със заглавие "Акаунт в Microsoft - Необичайна активност при влизане".
Реших, че е поредния спам. Но все пак го отворих. Подадено от account-security-noreply @ account.microsoft.com. Гледах хедъра - прилича на истинско. Нямах спомен да съм правил акаунт в Microsoft, но все пак реших да погледна.
В крайна сметка се оказа, че имам. Дори верифициран с телефона ми. Препотвърдих акаунта на сайта на Microsoft, смених паролата - всичко ток и жица. Помислих , че е обичайна профилактика.
Цъкам на следващата страница с писма в мейла ми и виждам още едно писмо за "Акаунт в Microsoft - Необичайна активност при влизане." Отворих го - вътре в съдържанието се мъдри руско IP, от което е влизано в акаунта ми. Преди един ден.
Паролата ми е 14 знакова, букви и цифри. Ползвам я масово, по форуми главно - удобна ми е. Естествено, без сериозни места.

Та имам въпрос: Възможно ли е с генератор някой луд руснак да е постигнал това влизане в забравения ми акаунт в Microsoft? Или е по-вероятно някой някъде да ми е свил тази парола? И да търси данни от покупка в сайта на MS? :mrgreen:
Щото друга причина да се пъха там не виждам - едва ли ще може да смъкне Windos 10 безплатно.

От: Акаунт в Microsoft Необичайна активност при влизане

Никой вече не се мъчи да налучква пароли. Инсталирал си нещо заразено на компютъра си и от там са я свили или си цъкнал на заразен сайт. Ти май беше казал, че още си с XP?

Сканирай компа за вирусчета. Виж да нямаш някой лепнат кейлогър.

На мен последно когато ми се случи такова нещо, преинсталирах windowsa. Формат на целия хард, смяна на пароли цяла вечер... Разбира се по него време използвах 2-3 пароли в цялото интернет пространство, а сега вече използвам почти за всеки сайт различна. Гугъл ги запаметява и дори след преинсталация когато инсталирам chrome пак са си там паролите :D.

Аз имах същия проблем.Да не те е грижа.просто си смени паролата.

От чужди компютри влизай с код изпратен на телефона.

Горе