Test
Well-Known Member
Днес е Денят на народните будители. Празник имат всички хора от миналото и настоящето, които са помогнали по някакъв начин нашата нация да поумнее. Прави ми много неприятно впечатление как празникът се коментира от медиите. Според тях съвременни будители са само учителите и разни мухлясали поетеси, за които никой никога не е чувал. Върхът беше изказване на Магърдич Халваджиян в "Стандарт", който казва, че не виждал истински будители днес. Това вече ме изкара извън нерви. Някой в коментарите по-надолу уместно беше отбелязал, че съвременни будители има и днес. Той ги вижда в лицето на всички, които по-някакъв начин са помогнали на некомерсиалния проект http://chitanka.info/. Напълно съм съгласен.
Според мен празник имат всички, които безкористно работят за просвещението на нацията с риск да си навлекат големи проблеми. За наше щастие в България има много такива хора и на тях честитя днешния ден. Те си знаят кои са, въпреки че повечето от тях са принудени да останата анонимни.
Според мен празник имат всички, които безкористно работят за просвещението на нацията с риск да си навлекат големи проблеми. За наше щастие в България има много такива хора и на тях честитя днешния ден. Те си знаят кои са, въпреки че повечето от тях са принудени да останата анонимни.