Американските интернет пирати ще получават до 6 предупреждения

rak

Active Member
Най-големите интернет доставчици в САЩ са се договорили с музикалните и филмови компании за прилагане на мерки за борба с интернет пиратството, пише Ars Technica. Споразумението стана известно неофициално като "Шест удара" ("Six Strikes"). Според условията му, доставчикът се задължава да изпраща на уличените в пиратство потребители до шест предупреждения. Колкото повече предупреждения получи нарушителят, толкова по-сурова наказателна мярка ще последва. Самата задача за определяне на това, кой е интернет пират и кой не, поемат кино- и музикалните компании. Ако те успеят да докажат, че даден IP-адрес участва в незаконно споделяне на файлове, те трябва да информират доставчика за това. По-нататък провайдърът установява самоличността на потребителя по неговия IP адрес и му изпраща предупреждение. Ако получилият предупреждението не прекрати пиратската си дейност, предупреждението ще му бъде изпратено повторно. Когато броят на предупреждения надвиши четири, доставчикът има право да ограничи скоростта на интернет връзката на потребителя или принудително да го пренасочи към уеб страница с информация за нарушението. Доставчиците ще могат да избират превантивните мерки по свое усмотрение. Подчертава се, че доставчиците ще запазват в тайна личните данни на потребителите, докато съдът не изиска те да бъдат разкрити. Споразумението е било подписано от AT&T, Verizon, Comcast, Cablevision и Time Warner Cable. The New York Times уточнява, че детайлите по споразумението са били обсъждани от провайдърите и представителите на развлекателната индустрия в продължение на няколко години.

http : // technet-bg.com/archives/909

От: Американските интернет пирати ще получават до 6 предупреждения

Е как ще докажат че дадено IP участва в споделяне на файлове. Единствения вариант е някой вътрешен човек от шеринг програмите да им даде информацията което ще е пагубно за самата програма, по скоро ще му изтрият файловете или акаунта при по крупни нарушения както направи Титов защото него подгониха да съдят.

При торентите виж там могат лесно да те засекат защото повечето ъплоудъри са публични.

Последно редактирано:

Не плаши Никса, че от тези файлове му зависи живота. :wink:

Не знам как ще стане, обаче преди няколко години нашият оператор ни изпрати писмо, че е получил предупреждение, че споделяме играта Хари Потър през DCC. После като отидох да си плащам сметката ме гледаха като извънземно и казаха, че доста са ги заплашили тях, а те от своя страна предупреждават потребителите, които споделят файлове. Явно че като не могат да бутнат торент тракерите, ще се опитат да действат индивидуално върху потребителите, които споделят файловете.

Практически това ми се струва като дооооооста голяма лъжа с цел - сплашване на некомпетентните.
Вярно е, че тук става дума за милиарди, но има няколко пречки които ми се струват доста големи за осъществяване на този проект:
Както е известно - всички американски доставчици ползват DHCP за разпределение на ip адресите и на всичкото отгоре - тези адреси са динамични. Т.е. при зададен lease time от 24 часа и рестартиране на рутера/модема, всеки потребител може да ползва 30 ip адреса за месец, а от това следват другите проблеми:
1. За да може нещо да се докаже, то трябва да се логва, кой потребител, кой ip адрес е използвал през даден период от време, което означава огромни инвестиции в хардуерни ресурси, които да пазят информацията за няколко стотин милиона потребителя - инвестицията в подобна техника ми се струва меко казано излишна, освен ако не се заплати от въпросните филмови/музикални компании.
2. Горното пък ще означава пълно вмешателство в личното пространство на клиентите им - следене къде какво и защо правят, както и записване на тази информация, което без съдебна заповед, мисля в САЩ е забранено. Т.е. въпросните интернет доставчици, ще трябва да извадят съдебна заповед за следене на няколко стотин милиона американци, за да извършват въпросната дейност безпроблемно - съмнява ме да получат такава.

Има и още и още, но ме мързи да пиша повече, а почва Формула 1 :)

Даваш 5 лева на саседката - баба Пена и й монтираш един... хаха не това, а един рутер разбира се. И почваш да си джиткаш смело, нищо, че може да живее и в съседният блок :) (в тоя дух има много галимации)

Освен това връзката може да се криптира и "едикой си" посмъртно няма да може да хване какво точно се прехвърся...връви нещо ама кво връви ни са знай, най-вероятно някакъв кон прави трафика без да подозиране, а и не сме длъжни нали :)

Така че Томов е прав, че плашат гаргите. Но въпреки това, там ще има ефект, сигурен съм.

Горе