Афилейт Сайтове на Субдомейни

mantaman

Well-Known Member
Какво мислите за създаването на афилейт сайтове на субдомейни.
Мисля да направя около 30 такива сайта но е много вероятно да не ми остане време да ги развивам даже е вероятно за известно време да ги оставя умишлено да по остареят малко преди да почна да ги развивам, а ако са на реални домейни след около година ще трябва да се платят около 200-300 долара за домейни на сайтове които може още да не са заработили.
За това се чудя дали да не потърся приемлив домейн на който да направя множество суб домейни на които да намяткам сайтовете.
Предимството е че за всеки от сайтовете ще мога да си избера име с хубава ключова дума ще намаля разходите за домейни, а пък ако някой от сайтовете тръгне добре винаги мога да му добавя самостоятелен домейн.

От: Афилейт Сайтове на Субдомейни

Добра идея, но при положение, че тези сайтове няма да придобият самостоятелен индекс в серпа, как след това (след като са харесали някой) ще бъдат отрити вече във собственият им домейн. Тоест няма ли да се окаже безмислено развиването им в субдомейн, след като в последствие при самостоятелният няма да имат никакъв индекс.

Нещо не можах да схвана идеята ти - в какъв смисъл няма да придобият самостоятелен индекс в серпа?

Ами ти искаш да бутнеш 30 сайта на поддомейни в един "читав", нали така. Искаш да ги развиваш, тоест оптимизираш в серпа по дадена ключова дума. Но те ще бъдат индексирани в поддомейна или един вид ще облагодетелстват главният/основен (читавият домейн) Така, после, след като видиш, че има интерес към някой от тях, смяташ да го пуснеш в негов си основен (читав) домейн. Въпросът ми е, че те вече са индексирани с предишният основен (читав) домейн и пускането им в друг от гледна точка на възползване от старото им индексиране ще е безмислено. Не съм ли прав?! Дори ще загубиш директните посещения.

Когато са на суб домейн те си трупат сила за тях си и до колкото са ми наблюденията не облагодетелства основният домейн
Става въпрос за сайт тип отслабни.хххх.сом - линковете към този домейн не дават сила на основният
Ако реша да го прехвърля на посоянен домейн и направя редирект на субдомейна към новият домейн не би трябвало да се загуби нищо
Може би пропускам нещо но си мисля че тази схема ще сработи

Да, с редирект ще се запазят директните, но как ще се запази старият индекс от серпа на поддомейна за новият домейн..

Правил съм подобна врътка не знам до колко е показателна, но един сайт който беше на главен домейн го преместих на субдомейн на същият домейн и го редиректнах и не загубих класирането. Дали така ще се получи от един домейн към друг обаче не съм сигурен

Според мен ще се изгубят индексите на поддомейна при преместване в друг домейн....ама не съм пробвал и не мога да твърдя на 100% Може да тестваш, едва ли ще загубиш нещо повече от време... а тва напоследък май го имаме в повече ахаха :)

аз не бих го направил така поради риска от наказание на всичко... като се разпериш до върха и настъпиш големите или някои индииски братовчед с връзки при спам едиторите (братовчед му е спам едитор ) и получиш несправедливо наказание на напълно уаит сайт работен много време (няколко години)... и почваш да диверсифицраш бизнеса така че да не е вързан дори и едно да улети другите да останат - докато си малък го няма този проблем....

Иначе ако само с едни сайт стане така ще улетят и останалите ако са събдомейни ако е направено и ще е неприятно и ти остава само да псуваш защо няма по голяма конкуренция при търсачките така че да не може един монополист (в частност оставените му безконоролно спам едитори на които плащат малко сравнено дори с печалбите от начинаещ в афф да правят каквото си искат)

А вариант с хоставне на блогер или вп и в последствие ако се развие да сложиш читавия доейн. Така и от към хост не ти се налага да ги мислиш.

При блогър вероятно няма да може да се ползват готовите темплейти защото няма достъп до хоста. При УП може би ще стане обаче там едва ли ще може да се хване добро име.

а може да си пеистваш код на темплейти има доста къстъм :) и даже имаше един пич бяха попадал на него за $10 преработваше които си поискаш безплатен wordpress темплейт за блогър :)

Мисълта ми е че в Блогър не може да се качат файлове като config.php - които предполагам са важни за афилейта, но вероятно и за това са намерили лек

значи може директно да си линкнеш към със съответното количество продукт билинга сайта ot KB има в tools има hardcore linking generator само че сега нещо не работи иначе може от един шоп темлейт продукт по продукт да си ги копираш кодираните урлта

иначе да измислено е за гб че даже и тук ама тези темпелкти са подобни (горнот е по лесно и по бързо ;))
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=6200

Мисълта ми е че в Блогър не може да се качат файлове като config.php - които предполагам са важни за афилейта, но вероятно и за това са намерили лек

Ако ще са на cashburners продуктите има лек. С този тул си правиш ордър страницата Tools -> Hardcode Linking Generator. Малко си пада играчка щото в блогър трябва да си направиш страничката и сложиш бутони за ордър с линковете от тула. Трябва да погледнеш след като създадеш формата за поръчка да цъкнеш на линка и да видиш в кода дали го има твоето ID, ако го има си пич. :)
Код:
<meta name="affiliate" content="Твоето ID" />

ПП: coolice ме изпревари.

и още нещо се замислям които му е полезно кода от другата тема дайте една репутация в другата тена на happyspacker че тои тези неща ги е писал преди да почне да се ползва широко репутацията тук

@gangster с минута но генератора му е изпусната една скоба и сега не работи трябва да пише на съпорта :)

иначе си копира урлата от шоп темплейт едно по едно и става продукт по продукт и тест ордер :)

От: Re: Афилейт Сайтове на Субдомейни

@gangster с минута но генератора му е изпусната една скоба и сега не работи трябва да пише на съпорта :)

Вярно, че е развален. :( Аз го ползвах тука преди месец някъде работеше си и сега не погледнах изобщо.

Горе