bgtifo
Well-Known Member
Здравейте не искам да се натрапвам но много скоро ми предстои да представя един сайт който направих за няколко месеца и искам да печеля реални пари от него. Нишата е "Здраве" и всичко свързно с благоприятният начин на живот и развитие на човека , съдържа само авторски статии свързани с темата по която пиша ... Този сайт е изцяло на английски език като не претендирам че е перфектен относно пунктоацията но е добре написан струва ми се. Плюсовете му са уникалното и грамотно написано съдържание , някои авторски картинки с Photoshop , бъдещата SEO и рекламна кампания и желанието (най-вече) да се получи нещо. Тук вече идват няколко мой основни въпроса като на първо време искам да попитам , проблем ли е ако използвам безплатен тимплейт , след това , непременно ли трява да сложа форума за регистрация (user , pass) и най-главният въпрос какво да избера афилиейт или PPC , Адсенс и т.н. Аз лично желая да се занимавам с афилиейт програми но чух мнение че когато даден сайт е по-сложен (да речем по-енциклопедично устроен) няма голям шанс да направи продажби на даден афилиейт продукт , нямам представа защо е така но това ми казаха. Идеята е да стане нещо като E-shop но не в буквалният смисъл , тоест искам да слагам банери свързани с въпросни мой статии примерно материяла е насочен към причините поради които дебелеем/затлъстяваме и под статията слагаме банер на продукт от дадената афф. програма неотрализиращ проблема ...
От друга гледна точка разбирам че тъй като съм погледнал по-философски и литературски с акцент върху здравословният начин на живот при едно добро позициониране съчетано с реклама може да забравя за първоначалните си планове относно афилиейт и да се насоча към AdSense и тъй като съм слаб в онлайн бизнеса бих желал да отговорите на въпросите ми и да ми дадете съвети (ако те са от хора реално постигнали нещо и компетентни в тези насоки) ще съм още по-доволен. Предварително благодаря за евентуалните ви отговори и желая успех на всички занимаващи се с онлайн бизнес.
p.s.
Забравих да кажа че моят сайт не е нищо особено , писан е на HTML и вероятно има много проблеми по кода , не разполага с форум или goustbook макар че има меню за контакт по e-mail , не е регистриан никъде защото все още се лутам какво да ползвам за приход , познанията ми относно SEO бих определил като скромни но и малкото , което съм научил и практикувал дава резултати.
Лека нощ и чакам отговори , критики относно поста ми , съвети и мнения!
От друга гледна точка разбирам че тъй като съм погледнал по-философски и литературски с акцент върху здравословният начин на живот при едно добро позициониране съчетано с реклама може да забравя за първоначалните си планове относно афилиейт и да се насоча към AdSense и тъй като съм слаб в онлайн бизнеса бих желал да отговорите на въпросите ми и да ми дадете съвети (ако те са от хора реално постигнали нещо и компетентни в тези насоки) ще съм още по-доволен. Предварително благодаря за евентуалните ви отговори и желая успех на всички занимаващи се с онлайн бизнес.
p.s.
Забравих да кажа че моят сайт не е нищо особено , писан е на HTML и вероятно има много проблеми по кода , не разполага с форум или goustbook макар че има меню за контакт по e-mail , не е регистриан никъде защото все още се лутам какво да ползвам за приход , познанията ми относно SEO бих определил като скромни но и малкото , което съм научил и практикувал дава резултати.
Лека нощ и чакам отговори , критики относно поста ми , съвети и мнения!