Банкова сметка за Adsence

traiki

Well-Known Member
Трябва ли ми специална банкова сметка в Евро например или мога да си използвам тази в лева, за да си получа парите от Адсенс, когато дойде време? И преводите всеки ден или се правят или има точно определено число/време в месеца?

От: Банкова сметка за Adsence

Преводите са всеки месец от 22-ро до 25-то число. Банковата сметка няма значение, банката ще ти превърти парите по курса за деня в каквато и валута да са. Трябва да имаш минимум 70 евро изкарани, за да получиш превод.

Например парите от 1-ви Октомври до 1 Ноември, които си ги заработил ще ги получиш в диапазона 22-ри до 25-ти Ноември. Получаваш email, когато са ти преведени, а и в адсенс акаунта ти излиза, че са платени. Ако за този 1 месец не си събрал 70 евро, парите ще се натрупат за другият месец.

Аз лично бих ти препоръчал да си откриеш сметка в евро, мисля, че е най-удачно.

Ако получаваш малко пари няма значение в каква валута ти е сметката. Ако получаваш повече става изгодно да отвориш сметка в евро и да обменяш еврото в лева на друго място (защото при банката курса може да не е изгоден).

Май все още може да получаваш чрез Western Union - така няма нужда да имаш банкова сметка и няма такса при получаване (някои банки имат такса за получаване на валутни преводи).

Аз ползвам western union, така не се занимавам с банки, няма такси и може да си ги изтеглиш, откъдето и да е в БГ, във всяко change бюро и можеш да ги обмениш по курс различен от този на WU, защото винаги курсът на WU е по-нисък.

Ако в банката настояват, че не може да се обмени сумата по курс, различен от този на WU - отиди другаде (опитват се да те излъжат) или си поискай парите в евро.

За да не отварям нова тема ще пиша тук.

Защо в графа Финализирани приходи/Текущо салдо сумата ми е 40 евро, а в менюто Отчети за ефективност/през цялото време/ Прогнози приходи - е над 70 евро?

Финализирани е какво си изкарал миналия месец, прогнозни са приходите ти този месец. Тези 40Е са ти се прехвърлили към следващия месец, тъй като си нямал минимума от 70Е. Или другояче казано в края на ноември ще ти пратят пари.

Горе