Файда може и да има в близко бъдеще, за момента - йок.
По моята статистика в момента за всеки 1000 посетителя от гугъл се получават 25 от бинг. Не, че мога да правя кой знае какво сравнение, защото позициите в двете търсачки са различни, ама дори и от първите 3 позиции не се получава кой знае какъв трафик. За мен, специално за БГ, Бинг издиша здраво за момента.
Самият им алгоритъм пък е под всякаква критика. Нито веднъж когато съм се опитвал да намеря нещо, не съм получавал качествен резултат. Отделно на това се класират незнайни страници, които дори в някои случаи връщат 404 на предни места, а екзакт мач домейните са на втора/трета страница. В други случаи пък ти се наместват резултати от Русия, Словакия, Македония и къде ли още не, ама не и от български сайтове. Е що за п**нография е това.
Според мен не си заслужава да се обръща внимание на това, поне докато не влязат в релси. Имам регистрация в техния УМТ, само за да им намаля честотата на обхождане на глупавите ботове, че за един месец ми навъртяха 40 гб трафик само на един домейн. В един момент толкова се бях изнервил от тях, че обмислях варианта според юзер агента да ги препращам към бинг.ком и там да си тролват (кроуват) колкото искат.