Предлагам: Благотворителна идея

stelt88

Member
Рейтинг - 88.9%
8   1   0
Здравейте, предприемачи.
В последно време наблюдаваме бум на нуждаещи се хора, наши сънародници. Предполагам, че много пъти влизате в Facebook и срещате пост в който се търси помощ за различни неща, както нужда от храна и дрехи така и набиране на средства за по серйозни неща като живото спасяващи операции и т.н. Хрумна ми идеята, че можем да помогнем по-можеби доста необичаем начин, но в същото време според мен доста ефективен. Сега ще споделя идеята и ако някой има желание да се включи може да заповяда, но разбирасе благотворително.
Мисля си аз как да помогна като не разполагам с достатъчно средства и ми хрумна, че може да се направи агрегатор на оферти и да се използват средствата изкарани от продажбата на даден продукт или услуга от афилиатите например от grabo.bg, lapni.bg и т.н вместо за лични цели за дарителски. Условието е всичко изкарано да е единствено и само за нуждащисе.
Предполагам че всеки би бил съгласен докато си купува почивка в Дубай процент от парите му да отиват за дарение.
Не съм обмислил всичко, но съм сигурен, че във форума има хора който могат да направят много повече от това което се опитах да обясня досега.
Надявам се да има желаещи и колкото повече толко по-добре. Аз не разполагам с нужните знания за изработка на агрегатор, но имам facebook страница с около 3000 последователи на тема оферти, така че съм готов да я даря.
ВИЕ С КАКВО БИХТЕ СЕ ВКЛЮЧИЛИ?

Трябва много неща да се обмилят как точно изкараните средства могат да бъдат дарени в каква сметка да се прехвърлят и т.н. А и туко виж някой от хостинг компаниите могат да дарят хостинг и домейн.

Общо взето в това, моля не критикувайте правописа ми :). И ако темата не е в подходящия раздел админите да я преместят.
Очаквам комемтари и мнения.
 
Кой ще регулира даренията? И каква е гаранцията, че управляващият даренията не е ш*бана мутра? Аз съм за, мога да помогна с реклама на сайтовете си, блог постове.
 
Кой ще регулира даренията? И каква е гаранцията, че управляващият даренията не е ш*бана мутра? Аз съм за, мога да помогна с реклама на сайтовете си, блог постове.

Точно заради това поствам тук. От доста време съм във форума и знам, че има страхотни хора. Разбира се трябва всичко да се обмисли и всеки да знае къде отива всяка една стотинка.
Може би има начин да се отвори дарителска сметка и всички събрани средства да отиват там и лед това да се разпределят на нуждаещите се.
Предлагам да изчакаме и да видим сигурен съм, че има компетентни хора.
 
Който иска да помогне има начини с директни дарения , в Фейса е пълно. За едно бебе Марти за няколко дни събраха 300к , имаше и благотворителен базар , в който всеки продава нещо ненужно и парите отиват за бебето.
 
Искам да кажа нещо конкретно. Това с даренията е голяма глупост, защото по никакъв начин дългосрочно не се подобрява живота на някой. Нахранваш го 5 пъти и после той пак е гладен.

Според мен смислено е да се работи към намиране на работи за безработни, и към построяване на малки дървени къщи за бездомни, както в момента правят е Los Angeles.
 

Горе