Блокиране на реклами в AdSense

Fozzy

Well-Known Member
След като AMOUN си постна якия скрийншот, реших да се откажа от СМС-ите, които ми дават по малко от 50% от сумата, а при месечното изплащане отива майка си и баща си за държавата. Викам я да го видя що за животно е това адсенс-а.

Е, сложих го. Проблема е, че сайта ми е за забавления и то на БЪЛГАРСКИ и повечето от рекламите ми дават по 1 цент. Аз искам да блокирам тези реклами. Тъй като съм нов в програмата, четох цяла сутрин но не разбрах откъде става. през competitive ad filter-а ли?

Също така имам още един въпрос, чието решение в адсенс хелп-а не беше въобще и намекнато - как, аджеба да видя коя реклама колко ми дава? По сайта ми се въртят поне 15 различни реклами и съм заблеязвал, че има и такива, които ми дават по 7-8 цента.

Поздрави!

От: Блокиране на реклами в AdSense

1. За съжаление няма как да видиш коя колко ти дава, освен ако случайно не засечеш някой.
2. През competitive ad filter се махат тези, които не искаш, но имай предвид, че има мега досадни (примерно тия travian като им блокирам един домейн и пускаха друг).

Няма как да се види коя колко дава, то ако така ставаше всичко щеше да се обезмисли и всеки ще блокира евтините реклами.

Няма как да се види коя колко дава, то ако така ставаше всичко щеше да се обезмисли и всеки ще блокира евтините реклами.

Ясно. Предполагам, че всички обаче блокирате някои реклами. Дайте някой съвет, как ги засичате, как определяте коя да блокирате?

Като видя онлайн игра и директно в коша. Също разни реклами, които са супер измислени и заливат нета (фирми.в.бг, айкю тестове и т.н.) - тях ги шкартирам, защото се мъчат с трици да ловят маймуни.

Моя опит показва, че от блокиране на реклами доходите не се качват. Многократно съм експериментирал и ефекта е точно обратния на очакваното. Накрая ми омръзна и сега не блокирам никого, доверявам се на гогле да пуска по-скъпите реклами повече.

Друг е въпрос ако не искаш да поощряваш пинтиите и да ги блокираш принципно.

Няма смисъл да блокираш, и 1 цент да е - в джоба да е, все пак каза, че сайта ти е на български нали? Е за български сайт - български реклами - 1цент.
Не е лошо какво толкоз.
Блокирай само социалките.

Последно редактирано:

никога не съм блокирал реклами всичките настройки в това отношение са ми по дефаут,важното е да идват центове.
Дори и на пътя да намериш цент,наведи се и го вземи,защо да бягаш от късмета си...

От: От: Блокиране на реклами в AdSense

никога не съм блокирал реклами всичките настройки в това отношение са ми по дефаут,важното е да идват центове.
Дори и на пътя да намериш цент,наведи се и го вземи,защо да бягаш от късмета си...

Разбира се, че ще го взема. Въпроса е, че като се покаже реклама от 1 цент и потребителя цъкне, ще ми даде 1 цент. Ако тези по 1 цент ги няма, ще се покаже такава за повече и => повече приход.

Поне такава ми е логиката. Още съм в процес на експериментиране с цветове, формати, разположение и т.н.

Приятелю, малко са рекламите особено за български развлекателен сайт. Такива са ми наблюденията от моята дейност, която е същата.

Проблема идва не в ниската цена, а в това, че тия банери се показват във всички сайтове и никой не натиска на тях.

Поради тази причина бих препоръчал

- да се използват връзки 460х15 (изглежда като меню)
- големи банери ако има да са основно текстови

То хубаво да блокираш банерите на игри, но ако имаш сайт за игри се котирт добре, лошото е, че неможеш да избереш на кой сайт да блокираш и на кой да ти останат

То хубаво да блокираш банерите на игри, но ако имаш сайт за игри се котирт добре, лошото е, че неможеш да избереш на кой сайт да блокираш и на кой да ти останат

Кво ще блокираш, нали търсим максимума.

Кво ще блокираш, нали търсим максимума.

Не си прав. В сайт за игри е много по-вероятно да получиш 10 клика на реклама на Травиан по 1 цент, отколкото 1 клик от 10 цента на някой Иншурънс груп.

повечето от рекламите ми дават по 1 цент. Аз искам да блокирам тези реклами. Тъй като съм нов в програмата, четох цяла сутрин но не разбрах откъде става. през competitive ad filter-а ли?

Поздрави!

човече :) не подценявай единия цент:) сигурно 60-80% от кликовете ми в онази тлъуста сума бяха по 1 цент:) нека си кликат и да не ти пука :)

От: От: Блокиране на реклами в AdSense

човече :) не подценявай единия цент:) сигурно 60-80% от кликовете ми в онази тлъуста сума бяха по 1 цент:) нека си кликат и да не ти пука :)

Ем, ок :) Експериментирам аз, от 2 седмици някъде ги ползвам, но нещо 60 000 импресии с 400 клика не ми се вижда нормално. Днес пак слагах нови полета, цветове, шибании, та ще видим.

трябва така да ги разположиш че да имаш миниму 1,5% кликрейт
експериментирай къде ги слагаш

За сайт за развлечение слагай само image реклами. Правил съм си експерименти и банер рекламите при мен имат най-висок цтр. Също така пробвай само с 1 рекламно поле какви ще са ти приходите и с няколко рекламни полета

Горе