lowriderzzz
Well-Known Member
Някои знае ли американските компании имат ли БУЛСТАТ номер или някакъв номер отговарящ като за нашите БУЛСТАТ.
Някои знае ли американските компании имат ли БУЛСТАТ номер или някакъв номер отговарящ като за нашите БУЛСТАТ.
Нарича се VAT number при повечето.
Ако ти ще издаваш фактурата, ще я издадеш според изискванията в Закона за счетоводството, а пък ако те ще ти издават фактура, ще ти я издадат според техните си изисквания. А VAT номера е също като нашият ДДС номер или иначе казано булстата.
Даваш им нужните даннии - име на фирмата, въпросният VAT номер, МОЛ, адрес, банкова сметка, ако трябва, и те си издават фактурата както на българска фирма.
до но работата е там, че се чудя как да се сдобия с тези нещаVAT номер, МОЛ, ID code) от американската компания след като не са им посочени в сайта.
Нямат ли някакви данни за контакт - мейл, телефон, да се свържеш с тях и да ти дадат нужните данни?
Малко е сложно наистина, но май това ти е единственият вариант.
@s1yf0x
Компанията е Silver sea cruise - пасажерски кораби. Карах курс за да се кача на работа там и знам че осребряват подони разходи за това мисля че ми трябва фактура, но от университета където карах курса ми искат тези данни. А просто да се обадя на фирмата и да ги поискам не знам дали ще ги дадат, а трудно бих им обяснил по телефона за какво са ми и прочее, още повече че не съм работил за тях до сега.
Дори по-сложни ми се виждат тез:
Gildo Pastor Centre
7 Rue du Gabian
98000 Monaco
Phone: +377.9770.2424
Fax: +377.9770.2428
това е адресът на менинговата компания (тези които набират пресонал за корабите). Те дали биха дали данни за фирмата.
@ s1yf0x - по принцип ми казаха че срещу касово бонче осребрявали тези неща. И по принцип срещу касов бон осребряват и други разходи като храна, консумативи таксита, храна по летищата и т.н. Фактурата я изкам просто като малко повече сигурност защото на това касово бонче има само някакви номера и размера на сумата и услугата (тоест - курс - 500 лв). Уж ги сканират на кораба и всичко излиза какво е, но фактурата ми се струва нещо по цивилизовано.
Аз пак ти казвам, че според българското законодателство университета НЯМА право да издаде фактура, на контрогент, който не участва в сделката - т.е. фирмата за която ти искаш фактура не е извършила плащането, а ти не се водиш техен представител или подотчетно лице, за да можеш да платиш в кеш от тяхно име.