Булстат номер - американска компаия ???

lowriderzzz

Well-Known Member
Някои знае ли американските компании имат ли БУЛСТАТ номер или някакъв номер отговарящ като за нашите БУЛСТАТ.

От: Булстат номер - американска компаия ???

Нарича се VAT number при повечето.

Някои знае ли американските компании имат ли БУЛСТАТ номер или някакъв номер отговарящ като за нашите БУЛСТАТ.

Ще рекламираш в Bing ли? :clap:

Нарича се VAT number при повечето.

май са две различни.

трябва да ми издадът фактура с данните на фирмата и това са които ми казаха: име,адрес, VAT номер, МОЛ, Идентификиационен код и Булстат.

Работата е там, че фирмата е американска и се чудя кои са нещата които отговарят за американските фирми.

Ако ти ще издаваш фактурата, ще я издадеш според изискванията в Закона за счетоводството, а пък ако те ще ти издават фактура, ще ти я издадат според техните си изисквания. А VAT номера е също като нашият ДДС номер или иначе казано булстата.

Ако ти ще издаваш фактурата, ще я издадеш според изискванията в Закона за счетоводството, а пък ако те ще ти издават фактура, ще ти я издадат според техните си изисквания. А VAT номера е също като нашият ДДС номер или иначе казано булстата.

значи Технически университет варна трябва да ми издаре фактура на фирма само, че тя е американска. И те даже не знаят как да процедират след като са издавали фактури само на български фирми.

Даваш им нужните даннии - име на фирмата, въпросният VAT номер, МОЛ, адрес, банкова сметка, ако трябва, и те си издават фактурата както на българска фирма.

Даваш им нужните даннии - име на фирмата, въпросният VAT номер, МОЛ, адрес, банкова сметка, ако трябва, и те си издават фактурата както на българска фирма.

до но работата е там, че се чудя как да се сдобия с тези неща:(VAT номер, МОЛ, ID code) от американската компания след като не са им посочени в сайта.

до но работата е там, че се чудя как да се сдобия с тези неща:(VAT номер, МОЛ, ID code) от американската компания след като не са им посочени в сайта.

Коя е компанията? По банка ли е платила?

Нямат ли някакви данни за контакт - мейл, телефон, да се свържеш с тях и да ти дадат нужните данни?

имат разбира се. Но не знам дали биха ги дали просто ако ги попитам.

@s1yf0x

Компанията е Silver sea cruise - пасажерски кораби. Карах курс за да се кача на работа там и знам че осребряват подони разходи за това мисля че ми трябва фактура, но от университета където карах курса ми искат тези данни. А просто да се обадя на фирмата и да ги поискам не знам дали ще ги дадат, а трудно бих им обяснил по телефона за какво са ми и прочее, още повече че не съм работил за тях до сега.

Малко е сложно наистина, но май това ти е единственият вариант.

ще пробвам и така. Мисех че може да се видят някъде онлайн в нещо като търховски регистър но май няма

@s1yf0x

Компанията е Silver sea cruise - пасажерски кораби. Карах курс за да се кача на работа там и знам че осребряват подони разходи за това мисля че ми трябва фактура, но от университета където карах курса ми искат тези данни. А просто да се обадя на фирмата и да ги поискам не знам дали ще ги дадат, а трудно бих им обяснил по телефона за какво са ми и прочее, още повече че не съм работил за тях до сега.

Малко трудно да ти признаят разхода, защото университета трябва да ти издаде фактура на ТЕБ, защото ти си платил парите нали? А няма как да си ги платил от името на американската фирма при условие, че все още нямаш нищо общо с тях. Още повече, че не знаеш на кое дружество да се издаде фактурата, тъй като Silversea имат регистрация и в Англия и в САЩ. Това е важно за ДДС-то.

Дори по-сложни ми се виждат тез:

Silversea Cruises
Continental and Northern Europe, Russia, Ukraine, CIS Countries, Israel and Africa

Gildo Pastor Centre
7 Rue du Gabian
98000 Monaco
Phone: +377.9770.2424
Fax: +377.9770.2428

Дори по-сложни ми се виждат тез:

Gildo Pastor Centre
7 Rue du Gabian
98000 Monaco
Phone: +377.9770.2424
Fax: +377.9770.2428

това е адресът на менинговата компания (тези които набират пресонал за корабите). Те дали биха дали данни за фирмата.

@ s1yf0x - по принцип ми казаха че срещу касово бонче осребрявали тези неща. И по принцип срещу касов бон осребряват и други разходи като храна, консумативи таксита, храна по летищата и т.н. Фактурата я изкам просто като малко повече сигурност защото на това касово бонче има само някакви номера и размера на сумата и услугата (тоест - курс - 500 лв). Уж ги сканират на кораба и всичко излиза какво е, но фактурата ми се струва нещо по цивилизовано.

това е адресът на менинговата компания (тези които набират пресонал за корабите). Те дали биха дали данни за фирмата.

@ s1yf0x - по принцип ми казаха че срещу касово бонче осребрявали тези неща. И по принцип срещу касов бон осребряват и други разходи като храна, консумативи таксита, храна по летищата и т.н. Фактурата я изкам просто като малко повече сигурност защото на това касово бонче има само някакви номера и размера на сумата и услугата (тоест - курс - 500 лв). Уж ги сканират на кораба и всичко излиза какво е, но фактурата ми се струва нещо по цивилизовано.

Аз пак ти казвам, че според българското законодателство университета НЯМА право да издаде фактура, на контрогент, който не участва в сделката - т.е. фирмата за която ти искаш фактура не е извършила плащането, а ти не се водиш техен представител или подотчетно лице, за да можеш да платиш в кеш от тяхно име.

Аз пак ти казвам, че според българското законодателство университета НЯМА право да издаде фактура, на контрогент, който не участва в сделката - т.е. фирмата за която ти искаш фактура не е извършила плащането, а ти не се водиш техен представител или подотчетно лице, за да можеш да платиш в кеш от тяхно име.

от университета (ТУ - Варна) казаха, че издават фактура само на фирма . До сега са издавали, но не и на чуждестранни фирми.
Казаха че ако имам данните ще издадът.

Както и да е. Целта е да разбера данните на фирмата.

за компании (LLC или Corp.) регистрирани в сащ това е EIN - еквивалент на нашият булстат, но в случая той не върши работа, другото е TAX number, и в този случай се съмнявам че ще е полезен, но пробвай.

Горе