mr_nikolov
Active Member
Колеги вчера видях една интересна инициатива - некомерсиална, целта е професионалисти да отидат в училищата и да разкажат, в рамките на 1 учебен час или повече, за работата, защо трябва да стават програмисти децата и т.н. По принцип малко не ме кефи идеята да се приказват само суперлативи, но реално никой не те задължава да говориш точно определено нещо и никой не те следи.
Сайтът на инициативата е FutureIsCode. Можете да прочетете по-подробно за какво иде реч там. Ще обясня с няколко стъпки каква е идеята:
Аз лично съм в размисъл, обмислям да отида в гимназията, която завърших. Моята идея е да направя една презентация пред по-широка аудитория за около 30 минути с общи приказки за професията пътя които аз съм минал до този момент, добрите, лошите страни ... и после да говоря само с тези, които се интересуват (тъй като съм сигурен, че ще дойдат доста хора просто ей така) за по-конкретни неща.
Ако някои от колегите мисли да се включи нека пише и да сподели за какво мисли да говори
Сайтът на инициативата е FutureIsCode. Можете да прочетете по-подробно за какво иде реч там. Ще обясня с няколко стъпки каква е идеята:
- Регистрирате се и си потвърждавате профила
- Избирате си в кое училище искате да отидете и се свързвате с лицето за контакт, като телефонния ви номер ще е видим само за него
- Уговаряте се по някакъв начин и правите събитие или го потвърждавате (тук точно не разбрах как става) в сайта за да се популяризира един вид
- Отивате и си говорите за каквото си искате свързано с програмирането
Аз лично съм в размисъл, обмислям да отида в гимназията, която завърших. Моята идея е да направя една презентация пред по-широка аудитория за около 30 минути с общи приказки за професията пътя които аз съм минал до този момент, добрите, лошите страни ... и после да говоря само с тези, които се интересуват (тъй като съм сигурен, че ще дойдат доста хора просто ей така) за по-конкретни неща.
Ако някои от колегите мисли да се включи нека пише и да сподели за какво мисли да говори