Re: От: Българите купуват злато като луди - оборотът през август нарастнал 6 пъти
Аз лично не се опитвам да те убеждавам в нещо. Просто ми стана смешно като ме нарекоха стар трейдър с опит и реших да поясня.
@happyslacker - Знаеш ли на какво ги учат в една от трейдинг фирмите... Накратко всичко е ала бала получаваш някакви знания теоретични знания, влизаш с истински пари на печалба си, но тогава не се брои че си научил нещо.... НО има един момент да усетиш болката от загубата
който не го усетил той не знае... и за да получи някой същата квалификация като трябва минимум да усети болката от загубата на същата сума.... преди това човек е така устроен че не поема урока... някой и след това не поемат урока, но това е друга тема... ти доста смело с не лош акаунт се беше включил в ъпа на среброто и си усети загубата в последствие... затова те броя за стар... .
@strana - ама си личи колко не ме познава форума... може би защото добре се клонирам и на всякъде си трая
Първите ми акции са от 2005... Преди кризата имах период в който от борсата и петрол правех, няколко пъти повече на месец отколкото от сайтове
и си бях помислил че съм по-добър от колкото съм и как до няколко години ще съм милионер от това... и си понесох загубата... за да си науча урока и аз
Преди и по конференции ходих, и на срещите на Инвестора бях, и познавам Петър Караиванов лично от срещата при Миро, като спечели онзи бас от Полки че Софикса ще падне под 750... Императора го познавам лично от срещата в онази пицарийка пред канала и на една камара народ им имам визитките
и няколко вече бивши фонд мениджърчета познавам... В сайта конкурент на Инвестора също ме познаваха няколко човека, даже ме има сниман ама няма да кажа къде тончо... само че от 2010 реших че БГ пазара няма да го бъде повече докато не го променят и се отказах да се занимавам... Поддържам контакти с няколко трейдъра от една фирмите търгуващи на NYSE, колкото да има с кой да сменям по няколко думи за пазарите очи в очи.... Иначе в последствие и активния трейдинг го спрях сега трупам бавно акции - статегия ала Бъфет, за след години и от време на време трейдвам повече за кеф и начешване на крастата отколкото за голяма печалба...
Колкото до Инвестора има доста читави участници там, и са изкарвали хубави прогнози за доста неща.... въпроса е на момента да си онлайн и да можеш да ги отиграеш и да познаваш достатъчно местните за да знаеш кой ги хваща.... По принцип аз на чужди мнения не вярвам ако не съвпадат донякъде с моето (друг е въпроса че и аз ги изпускам)...