От: ВИК неволи!
В и К по принцип са много гадни. Чувал съм че завеждат дела ако сметката ти надвиши 200 лв. До тази цена няма проблем, но мине ли тази цифра - завеждали дело и те осъждали по бързата процедура, и после ставали към хиляда и няколко си лева с разходите по делото. Хващай адвокат и ги мятай. Не разбрахте ли че тука е новата мода да бъдете съдени без да те извършили престъпление ? Преди 3 месеца четох за една жена която е била осъдена заради 30 лв. от мобилен оператор, но тя пък хаванала някакъв много стабилен адвокат и ги осъдила след това, като онези ще и наплатят бая кръгла сумичка!
В Норвегия, Швеция, Дания и Австрия студената вода е безплатна! Плаща се само топлата вода и парното, като имате на предвид че нямат нито топломери, нито водомери! На края на месеца плащаш фиксирана такса без значение колко си изразходил. Всъщност се плаща в Норвегия обща такса 1500 крони за ток, топла вода и парно, понеже и електромери нямат. А във Дания също обща такса за месеца - 1200 крони такса за същите общи потребления, плащаш на куп всичко! Просто така е в тези държави по закон. Студената вода е безплатна, защото според тяхната конституция не се произвежда а добива природно! До като топлата вода нали минава затопляне и прочие, и за това по конституция се плаща. За другите държави не знам как е, просто казвам за тези в които съм бил дълго време.
Далас, аз предупредих веднъж инкасатора да внимава какво пише когато ме няма, защото имаше период в който ме нямаше в България около 3 месеца и ония на месец писал по 5 кубика. Вдигнах един скандал, казах му няколко приказки че е объркал адреса, и малоумника се извини, и направи корекция, и каза че е неволна грешка. Така или иначе не платих нищо, защото комшиите застанаха на моя страна че действително ме е нямало в апартамента. И вече е предупреден че ако още веднъж се "обърка" аз лично ще му дам болнична отпуска! Не ме интересува после на кой ще се оплаква! Почвам да ги мятам, да ги наритвам и не ми пука! Аз приличам на себе си. Това е!