ВЪПРОС ОТНОСНО TRADEMARK

rossipel

Active Member
Здравейте,
Интересува ме някой знае ли къде мога да проверя за регистриран TRADEMARK или някой знае ли GROUPON дали е регистрирана световна марка?
Направих сайт, който съдържа това име и сега се замислих дали не трябва да го променям. Сайтът е насочен само към български потребители, но все пак трябва ли да имам едно на ум?
Предварително благодаря за инфото.

От: ВЪПРОС ОТНОСНО TRADEMARK

Естествено че е регистрирана търговска марка, не е трудно да се предположи en.wikipedia.org/wiki/Groupon

Въпросът ми беше дали е в световен мащаб и дали това значи, че не мога да ползвам по никакъв начин името им

Re: От: ВЪПРОС ОТНОСНО TRADEMARK

Въпросът ми беше дали е в световен мащаб и дали това значи, че не мога да ползвам по никакъв начин името им
Може само ако си техен партньор или филиал. Мисля, че са регистрирана марка. Все пак са от много време на пазара и не са бизнес за малко пари. Свържи се с тях и им предложи, ако имаш нещо наум и готово. Но не предприемай нищо, защото те ще те гонят за това. ;)

Не само имай едно на ум, ами пробвай да си завържеш добре гащите. ;)

Re: От: ВЪПРОС ОТНОСНО TRADEMARK

Разгледай сайта на патентното ведомство, и дори ако трябва се разходи до там. Ако имат приемна може и да ти помогнат. Аз като ходих в комисията за защита на личните данни имаха такава и бяха много любезни.

Благодаря за отговорите. Проблемът е че сайтът си работи и се промотира и сега ако трябва да сменям име и домейн :(:confused:

Горе