Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.

nandibandi

Well-Known Member
Много се притеснявах да се ваксинирам отидох с голям страх. Попитах първо доктора ваксината дали ще ми пречи да свиря на акордеон доктора се засмя и ми каза в никакъв случай ваксината няма да ти пречи. Тогава вече напълно спокоен се ваксинирах. Преди ваксинацията не можех да свиря на акордеон благодарих на лекаря, че вече ще мога.
Ей, един виц не можете да разкажете като хората, а ние очакваме да мислите. :)

Вицът е: д-ре, ще мога ли след ваксинирането да свиря на акордеон?
Отговор: Да!
- Супер, щото досега не можех

Извинявам се, ако не си ваксиниран, а минаваш просто да разведриш обстановката. :)

Още смешки

260815729_10159262089088880_3168436802509431901_n.jpg
 

SoloContraTutti

Well-Known Member
Казваш най-голямата драма са правописа и капацитетите които дват различно мнение от политиески коректното?
Не е най-голямата драма, но е основен признак и проява на немарливост, към нещо доста по-базово и основно от медицината. Пък щом "дупката" тук е толкова голяма, че да се набива на очи, то си представям за останалото.
 

Krumov

Well-Known Member
Не е най-голямата драма, но е основен признак и проява на немарливост, към нещо доста по-базово и основно от медицината. Пък щом "дупката" тук е толкова голяма, че да се набива на очи, то си представям за останалото.
Коза с правописа ми е любим в споровете на всякаква тематика из бг форумите. В 10 от 10 случая губещия в спора вкарва реплика: Виж се какъв правопис имаш какво остава за другото...

Когато измислят софтуер преобразуващ мислите в текст нма да правя правописни грешки. За сега мисълта ми е по-бърза от пръстите.
 

етерИум

Active Member
На който му се чете научна информация:

Първо, следният зловещ вариант се е появил тези дни:
https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues/343
Засега са само четири секвенции, но със сигурност става дума за много по-широко разпространение, тъй като три от тях са от Ботсвана, а четвъртата е хваната в Хонг Конг у човек, пътуващ от Южна Африка, където е стоял около месец през октомври и ноември (като малко отклонение за тези, които имат намерение да правят фриволни ненужни пътешествия със самолет, на същия полет е имало и още позитивни случаи, но с Делта, което ви дава идея колко безопасно е летенето по време на пандемия). Т.е. ясно е, че не става дума за ограничен клъстър в Ботсвана, а за широко разпространение и в Южна Африка, тъй като какви са шансовете единственият заразен човек там да се е озовал после в Хонг Конг?
А спайк профилът е абсолютно ужасяващ:
A67V
del69-70
T95I
G142D/del143-145
del211/L212I
ins214EPE
G339D
S371L
S373P
S375F
K417N
N440K
G446S
S477N
T478K
E484A
Q493K
G496S
Q498R
N501Y
Y505H
T547K
D614G
H655Y
N679K
P681H
N764K
D796Y
N856K
Q954H
N969K
L981F.
Имаме цели 15 мутации в RBD домейна, както и много лоши такива в NTD домейна. Да припомним как през лятото бяха секвенирани вируси от отходните води в Ню Йорк
https://www.medrxiv.org/conte…/10.1101/2021.07.26.21261142v1
За които се предполага, че са еволюирали сред плъховете в канализацията. И там най-лошата секвенция, WNY4, имаше следните RBD мутации:
K417T
N439K
K444N
Y449R
L452R
N460K
S477N
del484
F486V
S494T
G496V
Q498Y
N501T
G504D
505H
H519Q
Като може би района между позиции 350 и 400 не е бил включен в праймерите, ползвани в онова изследване.
Т.е. тук имаме нещо горе-долу също толкова лошо колкото WNY4. Само че този вариант се разпространява в човешката популация (за което вероятно помага комбинацията от N679K + P681H във FCS-a), а не е ограничен сред плъховете в каналите.
В онова изследване от Ню Йорк бяха тествали неутрализацията спрямо WNY4, и резултатът беше, че такава нямаше никаква -- WNY4 показва тотална резистентност към всичките три класа неутрализиращи антитела към RBD домейна. Много малко вероятно е тук да не става дума за същото нещо като се има предвид каква колекция от мутации този B.1.1.X вариант е натрупал.
Ще видим какво ще стане с него, но тенденцията е ясна -- напълно резистентният вариант чука на вратата.
Второ, същевременно в Южна Африка започва четвърта вълна, тръгващата от провинция Гаутенг.
https://www.worldometers.info/coronav…/country/south-africa/
https://reproduction.live/world/ZA/ZA_GP
https://www.telegraph.co.uk/…/fears-grow-fourth-wave-covid…/
Kоето е интересно само по себе си, тъй като Гаутенг беше най-тежко засегнатата провинция по време на третата вълнa, a е имало случаи на ``прескачане'' на такива райони при последващи вълни. Но сега се почва от там.
Да припомним, че в Южна Африка не би трябвало по никакъв начин да има следващи вълни ако твърденията за това как като се заразят всички, с пандемията ще се приключи. Тъй като там, със средна възраст само 27.6 години, вече си загубиха 0.45% от населението (0.67% в Източен и Северен Кейп) и серопозитивността в Кейп Таун беше около 50% още след първата вълна средата на 2020 г.
https://www.samrc.ac.za/…/report-weekly-deaths-south-africa…
Стадният имунитет там отдавна трябваше да са го постигнали...
А втората вълна миналата година, движена от B.1.351/Бета варианта, почна по същото време -- края на ноември 2020 г.
Ще е много интересно да се види кой вариант ще движи тази вълна -- дали ще е пак Делта, някаква супермутирала версия на Делта, C.1.2 (който няма никакво намерение да изчезва и все още се държи на 5%), или неочаквана иновация като този нов вариант.
Но при всички положения е време за повдигане на много сериозни въпроси относно това каква отговорност следва да се търси от радетелите на постигането на ``стаден имунитет'' чрез инфекция -- в най-добрия случай тези хора се показаха като напълно професионално некомпетентни и следва никога повече да не се търси съвет от тях за каквото и да било. В по-зловещия сценарий те са умишлени и съзнателни съучастници в най-мащабното престъпление срещу човечеството в неговата история...
На който му се чете научна информация:
Не знам дали им се е чело, и за мен не знам. Дългичко е, Митак7. Като сложим и Тестовия псалм, дето Ноке му даде 1/2 за поощрение...Измерих ги 2-те с линийката и са горе-долу колкото долното, чийто автор е Сетая Брат - българка живуща в Австралия, пише по разни платформи. Там малко сложно става и скоро може да не пише, та що да не я уважим?
На който му се чете.
________________________________________________________________________________________________________________________
Това е стр. 34 от документ, наречен „Свят, обединен срещу инфекциозните болести: Мрежа от организации за регионално наблюдение на заболяванията (CORDS)“, публикуван на 01.09.2013 г. в журнала Emerging Health Threats (Нови заплахи за здравето).

Журналът е част от „Форум за нови заплахи за здравето“, създаден през 2008 г. с изричната цел да открива и лекува нови опасности за общественото добруване, като например грипни епидемии, Ebola, SARS, AIDS или болести в резултат на климатичната промяна.

Форумът се спонсорира от Wellcome Trust (Цюрих), Barclays Bank и JC Bamford Ltd.

Или иначе казано, от фармацевтична компания, от финансова компания и от компания за оръжия.

Wellcome Trust е създаден през 1936-а с парите на фармацевтичния магнат сър Хенри Уелкъм и към момента има инвестиционно портфолио от 29 милиарда британски паунда. От 1995-а е собственост на фармагиганта Glaxo, който е активно ангажиран в разрешаване на текущата здравна криза. Целият борд на директорите на Wellcome Trust е интересен, но лицето Стефан Дунатов се набива на очи, понеже от 2017-а е президент и на добре известния на по-напредналите конспиратори „Клуб 300“.

Проектът CORDS (Connecting Organizations for Regional Disease Surveillance), разяснен в 70-те страници на Журнала за нови медицински прокоби, е инициатива на „Фондация Рокфелер“ от началото на 2000 година.

В увода към изданието на Журнала (01.09.2013) президентът на „Фондация Рокфелер“ Джудит Родин представя проекта CORDS като нещо, което заедно със СЗО и други подобни организации трябва да овладее новите опасности за здравето ни. Рокфелеровци отдавна си знаят, че Земята ще се пренасели, хората от зор-заман ще се сгъчат с животните и от това ще възникнат куп нови птичи, свински, маймунски и прочее патогени. Никой никога не е живял тъй близо до животните, както мистър и мисис Смит през две хиляди и пета. През предходните десет столетия наистина никаква възможност не е имало за прескачане на патогени от животни към човек.

За целите на инициативата CORDS, между 2001 и 2008 г. са обособени групи от държави (на териториален принцип), като всяка група е натоварена със задачата да създаде в следващите 10 години възможности за приватизация на държавното здравеопазване, за бързо трансгранично проследяване на патогени, систематично докладване и дигитален мониторинг на инфекциите и т.н. Една от ключовите групи на рокфелеровия проект CORDS e Southeastern European Health Network (SEEHN) или Югоизточна европейска здравна мрежа, създадена през 2001-ва и включваща балканските държави.

Мотото на тази мрежа е „Наблюдение на заразните болести: ново десетилетие за изграждане на доверие и сътрудничество“, като в нея членува по един виден представител на всяка държава.

Представител на България в Рокфелеровата CORDS през 2001 г. става настоящият главен държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
Освен ако няма друг Ангел Кунчев в здравното министерство.

По съвпадение, някои от представителите на другите източноевропейски държави (като например Албания или Хърватия) днес също са видни дейци в областта на публичното здраве. Довчера неизвестни, от година-две тези лица се изпотрепват да рекламират всякакви модерни медицински мерки и сертификати.

Край на историята.

Автор: Сетая Брат
_____________________________________________________________________________________________________________________________
SUPPORTERS

Historically, CORDS has received support from Ending Pandemics (formerly Skoll Global Threats Fund) The Rockefeller Foundation, Fondation Mérieux, NTI, Search for Common Ground, The Department of Foreign Affairs for International Trade Canada and the Bill and Melinda Gates Foundation.
______________________________________________________________________________________________________________________________
Притеснителна е неяснотата за здравето на Ачо Кучев напоследък. Но той не е единствения далновиден радетел за здраве, накойто можем да се опрем.

"Проектите в областта на общественото здраве, които се реализират в рамките на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа, се превръщат в елемент от националната ни здравна политика. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков на пресконференция във връзка със започналата днес, 22 февруари, 15-та среща на Здравната мрежа на Югоизточна Европа.

Изключително важно е да съществуват такива регионални проекти, защото за здравните заболявания няма граници, каза д-р Мира Кожухарова."
22 Февруари 2007
-----------
Щях да спирам участие, кво станА, речи, заявки. Аз и цигарите така разправях...
 

nandibandi

Well-Known Member
Не знам дали им се е чело, и за мен не знам. Дългичко е, Митак7. Като сложим и Тестовия псалм, дето Ноке му даде 1/2 за поощрение...Измерих ги 2-те с линийката и са горе-долу колкото долното, чийто автор е Сетая Брат - българка живуща в Австралия, пише по разни платформи. Там малко сложно става и скоро може да не пише, та що да не я уважим?
На който му се чете.
________________________________________________________________________________________________________________________
Това е стр. 34 от документ, наречен „Свят, обединен срещу инфекциозните болести: Мрежа от организации за регионално наблюдение на заболяванията (CORDS)“, публикуван на 01.09.2013 г. в журнала Emerging Health Threats (Нови заплахи за здравето).

Журналът е част от „Форум за нови заплахи за здравето“, създаден през 2008 г. с изричната цел да открива и лекува нови опасности за общественото добруване, като например грипни епидемии, Ebola, SARS, AIDS или болести в резултат на климатичната промяна.

Форумът се спонсорира от Wellcome Trust (Цюрих), Barclays Bank и JC Bamford Ltd.

Или иначе казано, от фармацевтична компания, от финансова компания и от компания за оръжия.

Wellcome Trust е създаден през 1936-а с парите на фармацевтичния магнат сър Хенри Уелкъм и към момента има инвестиционно портфолио от 29 милиарда британски паунда. От 1995-а е собственост на фармагиганта Glaxo, който е активно ангажиран в разрешаване на текущата здравна криза. Целият борд на директорите на Wellcome Trust е интересен, но лицето Стефан Дунатов се набива на очи, понеже от 2017-а е президент и на добре известния на по-напредналите конспиратори „Клуб 300“.

Проектът CORDS (Connecting Organizations for Regional Disease Surveillance), разяснен в 70-те страници на Журнала за нови медицински прокоби, е инициатива на „Фондация Рокфелер“ от началото на 2000 година.

В увода към изданието на Журнала (01.09.2013) президентът на „Фондация Рокфелер“ Джудит Родин представя проекта CORDS като нещо, което заедно със СЗО и други подобни организации трябва да овладее новите опасности за здравето ни. Рокфелеровци отдавна си знаят, че Земята ще се пренасели, хората от зор-заман ще се сгъчат с животните и от това ще възникнат куп нови птичи, свински, маймунски и прочее патогени. Никой никога не е живял тъй близо до животните, както мистър и мисис Смит през две хиляди и пета. През предходните десет столетия наистина никаква възможност не е имало за прескачане на патогени от животни към човек.

За целите на инициативата CORDS, между 2001 и 2008 г. са обособени групи от държави (на териториален принцип), като всяка група е натоварена със задачата да създаде в следващите 10 години възможности за приватизация на държавното здравеопазване, за бързо трансгранично проследяване на патогени, систематично докладване и дигитален мониторинг на инфекциите и т.н. Една от ключовите групи на рокфелеровия проект CORDS e Southeastern European Health Network (SEEHN) или Югоизточна европейска здравна мрежа, създадена през 2001-ва и включваща балканските държави.

Мотото на тази мрежа е „Наблюдение на заразните болести: ново десетилетие за изграждане на доверие и сътрудничество“, като в нея членува по един виден представител на всяка държава.

Представител на България в Рокфелеровата CORDS през 2001 г. става настоящият главен държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
Освен ако няма друг Ангел Кунчев в здравното министерство.

По съвпадение, някои от представителите на другите източноевропейски държави (като например Албания или Хърватия) днес също са видни дейци в областта на публичното здраве. Довчера неизвестни, от година-две тези лица се изпотрепват да рекламират всякакви модерни медицински мерки и сертификати.

Край на историята.

Автор: Сетая Брат
_____________________________________________________________________________________________________________________________
SUPPORTERS

Historically, CORDS has received support from Ending Pandemics (formerly Skoll Global Threats Fund) The Rockefeller Foundation, Fondation Mérieux, NTI, Search for Common Ground, The Department of Foreign Affairs for International Trade Canada and the Bill and Melinda Gates Foundation.
______________________________________________________________________________________________________________________________
Притеснителна е неяснотата за здравето на Ачо Кучев напоследък. Но той не е единствения далновиден радетел за здраве, накойто можем да се опрем.

"Проектите в областта на общественото здраве, които се реализират в рамките на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа, се превръщат в елемент от националната ни здравна политика. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков на пресконференция във връзка със започналата днес, 22 февруари, 15-та среща на Здравната мрежа на Югоизточна Европа.

Изключително важно е да съществуват такива регионални проекти, защото за здравните заболявания няма граници, каза д-р Мира Кожухарова."
22 Февруари 2007
-----------
Щях да спирам участие, кво станА, речи, заявки. Аз и цигарите така разправях...
Кон с пиратор! ;)
 

Noke

Well-Known Member
Да напомним все пак че "ваксиниран" член на някоя от уязвимите групи изглежда има по-голям шанс за оцеляване.

Тъй че аз съм ЗА ваксиниране на въпросните, вкл. и чрез употреба на по-груби мерки.

По-дъртите искат да им се покаже тоягата, да ги заплашат със спиране на пенцията или нещо от рода, иначе ще продължават да си ходят смело с маска под носа из магазините и ще се бутат като добитъци по опашките.
 

hristonev

Well-Known Member
Да напомним все пак че "ваксиниран" член на някоя от уязвимите групи изглежда има по-голям шанс за оцеляване.

Тъй че аз съм ЗА ваксиниране на въпросните, вкл. и чрез употреба на по-груби мерки.

По-дъртите искат да им се покаже тоягата, да ги заплашат със спиране на пенцията или нещо от рода, иначе ще продължават да си ходят смело с маска под носа из магазините и ще се бутат като добитъци по опашките.
Хаха е ква е разликата? По-негри ли са старите? Мене пък къдавите ни мъ кефът...
 

етерИум

Active Member
Ноке, дядо те поздравява: Ай яла ма ваксаш уе нацисче! Чекам та с гьостерицата..

Мен пък Ноке ни мъ кефи, според мен с нищо особено не допринася и го считам за "безполезен пишащ". Светът нищо няма да загуби, ако го боцнем. Принудителна ваксханация за Ноке! Ще пиша на Ангел Кучев...

На кои им изглежда, че "член на някоя от уязвимите групи има по-голям шанс за оцеляване"? Някои надеждни медицински специалисти, нали? Ако разгледаме подробно подробните досиета на популярните сред тях, колко ли КОРДС, ВЕФ, ГСК и т.н. ще изскочат. ЗА пълна прозрачност!:):)

пс: Забелязал съм, че двамата с Асеас споделят обща геронтофобска нагласа. Така че гледайте да не остарявате, че майката си трака - дебнат с иглата...:)
 
Последно редактирано:

Noke

Well-Known Member
Хаха е ква е разликата? По-негри ли са старите? Мене пък къдавите ни мъ кефът...

Разликата е че рисковите са така или иначе "пътници", цинично казано, и всеки допълнителен ден е добре дошъл.
Ако ги цапне Ковид, шансът да сгънат наближава 100%, а дали ще ги цапне не подлежи много на обсъждане.

Докато страничните ефекти от "ваксините" са по-често срещани сред по-младите.

А и ако се гътне човек от ваксина, обикновено е бързо, демек не заемаш легло у болницата...

Статистиката това казва.
 

nandibandi

Well-Known Member
Кат га мина у другия бряг. Или поне на там е тръгнал.
Той понякога прибЕгва на зиг-заг - провокаторска му работа...

По темата - току що по новините: "Европа даде зелена светлина за ваксинацията на деца над 5 години." Айде юрош на детския миокардит. Безплатно е!
 

SoloContraTutti

Well-Known Member
Коза с правописа ми е любим в споровете на всякаква тематика из бг форумите. В 10 от 10 случая губещия в спора вкарва реплика: Виж се какъв правопис имаш какво остава за другото...

Когато измислят софтуер преобразуващ мислите в текст нма да правя правописни грешки. За сега мисълта ми е по-бърза от пръстите.
Козът, че правописът не е важен, го ползват само тия, които не умеят да пишат на собствения си език, но в същото време са спецове по всяка тема. Не мина тук. Грамотността се "учи" главно във вторите седем, не може да ме убедиш, че там си бил двойкаджия, а в следващите седем - отличник. СлушАли сме ги тия хиляди пъти...

А за последното пуснах сълза:
 

етерИум

Active Member
Ето едно много добро решение https://m.dir.bg/dnes/svyat/chehiya-obmislya-zadalzhitelna-vaksinatsiya-za-vazrastnite

Задължителна ваксинация за Медици, полицаи, военни и хора над 60 г.
Добро решение, но колцина от тях ще избегнат "по втория начин" благото на тая задължителност? А нея дори я няма, налице е само заявка за някаква вяла "кампания за повишаването на доверието".

Ами останалите какво да ги правим, да си щъкат незадължени? Сериозен ли си?!

Нека тези, които ни е грижа - например аз, ти, Митко7, Теста, Метаверса, Ремайнд, $АйНиййд$ (Ноке вярвам ще се включи за тия над 60г.) - организираме гражданска инициатива за въвеждане на принудителна ваксинация. Нека подпомогнем оздравителните обществени процеси!
Не може да всичко да лежи за едно голо очакване за проява на "здравно самосъзнание" на обикновения гражданин!

Не може така в демокрацията бе мааму деба!!

Теста го каза:
Едни от най-големите и фундаментални глупости, повтаряни често в темата, толкова често, че няма да цитирам никого конкретно е твърдението, че налагането на ваксините било недемократично, било фашизъм, превръщало хората в роби и др. подобни.
 

Noke

Well-Known Member
Той понякога прибЕгва на зиг-заг - провокаторска му работа...

По темата - току що по новините: "Европа даде зелена светлина за ваксинацията на деца над 5 години." Айде юрош на детския миокардит. Безплатно е!

Я по-добре декларирай дали ти намериха антитела?
 

hristonev

Well-Known Member
Разликата е че рисковите са така или иначе "пътници", цинично казано, и всеки допълнителен ден е добре дошъл.
Ако ги цапне Ковид, шансът да сгънат наближава 100%, а дали ще ги цапне не подлежи много на обсъждане.

Докато страничните ефекти от "ваксините" са по-често срещани сред по-младите.

А и ако се гътне човек от ваксина, обикновено е бързо, демек не заемаш легло у болницата...

Статистиката това казва.
Съжалявам, че искаш да постигнеш дадено нещо с принуда. Нямам какво повече да коментирам по фашистки изказвания.
 

nandibandi

Well-Known Member
Я по-добре декларирай дали ти намериха антитела?
Още не съм ходила да ми ги търсят. Другата седмица планирам да проверя колко бау имам.

Тедката и по словенско зе да вършее. А тука оди му се посвещават.

Съжалявам, че искаш да постигнеш дадено нещо с принуда. Нямам какво повече да коментирам по фашистки изказвания.
Аз подозирам, че има зъб на техните за ваксинациите му в ранна детска възраст.

И аз на моменти така се ядосвам на баща ми, че аха да го подам на параноичната ни фелдшерка, но все пак хуманистът в мен надделява.
 

Noke

Well-Known Member
Съжалявам, че искаш да постигнеш дадено нещо с принуда. Нямам какво повече да коментирам по фашистки изказвания.

Че тя принудата е заложена в ежедневието на всяко общество.

Всички са разтревожени (или по-скоро го играят такива) за високата смъртност.
Ако имаш по-добра идея как да я намалим, давай.

Все нещо се жертва в критични ситуации - дали ще са животи или утопично-хуманитарни идеи, все нещо си заминава...
 

Горе