Днес ходих до НАП да питам за чл.97а (регистрацията по ДДС) във връзка с идеята ми да ползвам старата си неработеща фирма за AдСенс. Естествено не им казах това, а им казах, че ще извършвам облагаема доставка на рекламна услуга до друга страна-членка. Обясниха ми как става - не е сложно, няма нужда от счетоводител, и поддръжката е лесна. Но по-интересно е нещо друго. Дадоха ми пример за някакъв друг, който дошъл и се регистрирал за "нещо подобно на моето" във връзка с бизнес с Гугъл Ирландия. Дори ми показаха записа на заявката му в системата. Забравих му името, но обективният факт е, че вече има някой тръгнал към НАП. При това се е регистрирал като частно лице, а не като фирма.
Иначе регистрацията е проста - една декларация, едно представяне на дейността на фирмата, оборотна ведомост за 12 месеца (това за частно лице сигурно го няма), и това е. Изрично попитах има ли нужда от счетоводител или договор със счетоводна фирма, и ми казаха "Не".
Между впрочем, вече повече от седмица нямам нито потвърждение, нито отказ от Гугъл, за новия ми акаунт, който направих на името на фирмата. Някой има ли идея защо се мотат...
Иначе регистрацията е проста - една декларация, едно представяне на дейността на фирмата, оборотна ведомост за 12 месеца (това за частно лице сигурно го няма), и това е. Изрично попитах има ли нужда от счетоводител или договор със счетоводна фирма, и ми казаха "Не".
Между впрочем, вече повече от седмица нямам нито потвърждение, нито отказ от Гугъл, за новия ми акаунт, който направих на името на фирмата. Някой има ли идея защо се мотат...
Последно редактирано: