От: Взрив на микробус в Русе - вчера (19.07.2012) - видео
Аз тази зима щях да гръмна за малко... Ей за това никакви газови бутилки в къщи. Тази година Януари ми бяха харизали една газова печка барабар с бутилката. Запали се маркуча на редицул-вентила, и в същото време забелязах горната част на бутилката започна да се заскрежава - изпускала е. Опитах да спра подаването на газ от ключа на печката - няма реакция, продължава да си гори - просто не можеше да се спре подаването на газ, и не разбрах защо. То добре че запазих самообладание и просто с рязка бързина извадих редуцил-вентила от бутилката - нямаше начин, просто газта не можеше да се спре. Ако бях закъснял с изваждането на редуцил-вентила - огъня е щял да обхване и бутилката, защото беше заскрежена от към горната част, и нямаше и да пиша тука сега... Забелязах че редуцил-вентила е не добре оплътнен, и за това е изпускал и бутилката се е заскрежила, а на маркуча края му към който е свързан с редуцил-вентила - нямаше скоба. На всичкото отгоре и бутилката беше пълна - тъкмо за по голям ефект, този дето ми я хариза, същия ден я напълнил. Че после до сутринта в минусовите температури вратата на терасата беше отворена - не се дишаше от газ.
Никаква газ повече в къщи. Бутилката я подарих на един авер да си готви на газ, а печката я свалих в избата. Авера вече 5-ти месец си я зарежда и казва че няма никакви проблеми когато жена му готви, и изобщо не мирише - проблема е бил в калпавия редуцил-вентил и маркуча дето няма скоба. Само не ми стана ясно защо като въртях ключа да спра подаването на газ, не можеше да се спре, а пак си гореше пламъка ? Нищо чудно и механизма да е повреден...
Тео ти ли снима този клип ?