Видео наблюдение

Amigo0o

Well-Known Member
Реших да си взема IP камера и да си я поставя пред нас, че последно време много странни неща взеха да се случват.

Има ли някой, които има информация за IP Камерите, разгледах в сайта на колегата spy, няколко външни камери от марка APEXIS но не знам дали снимат добре, как ще се вижда и т.н. Също така искам видеотата да се записват директно на отдалечен сървър, хостинг за видео recording или нещо подобно ...

Ако някой има информация нека да сподели :)

От: Видео наблюдение

Здравей,
Зависи до колко метра искаш да работи и вижда в нощен режим. Ако е до 15-20м бих ти предложил или тази булет ИП камера на 1,3 мегапиксела, или същата като резолюция, но куполна ИП камера.

Обяснявам защо:
1. Хубава резолюция - можеш да видиш демо клипа правен с булета. Същото е качеството и при куполната, тъй като разликата е само в корпуса и неговата форма
2. Камерите си вървят със софтуер, който ги управлява. От него можеш да настройваш как да снимат, при каква резолюция да снимат и тн. За да "хвърлиш" записа отдалечено най-простата схема е:
- Статично ИП от доставчика ти, там където е монтирана камерата

- Камерата си има свое ИП по вътрешна мрежа. Правиш пренасочване на порт на рутера. и Отваряш портовете, като задаваш рутера да и дава едно и също вътрешно ИП. Работа за 2 мин, ако това ще помогне тук имам кратко видео как се пренасочва порт на рутер.

- Инсталираш софтуера на другата машина, на която ще се пише заснетото. Вкарваш статичното ИП за достъп, юзър, пароли и даваш къде да записва.

В частта за хостинга не мога да ти дам подробни указания, тъй като зависи от хостинга, но принципа е сходен като в по-горната точка.

Ако има друго - казвай и ще помагам

Малко ще се поозоря със статичното ИП, понеже сега съм с динамично, а за статично да ми дадат ще е малко мъка.

Иначе заснетото мога и на моя машина да го съхранявам, но примерно ако някой влезе да краде няма да пропусне и компютъра да вземе ...

Гледам сега и други камери, някой могат да им е поставят SD карти и да съхраняват на нея за няколко дни видео, това също ми се струва добър вариант, при положение че нещо стане ще видя записите на картата.

Малко ще се поозоря със статичното ИП, понеже сега съм с динамично, а за статично да ми дадат ще е малко мъка.

Иначе заснетото мога и на моя машина да го съхранявам, но примерно ако някой влезе да краде няма да пропусне и компютъра да вземе ...

Гледам сега и други камери, някой могат да им е поставят SD карти и да съхраняват на нея за няколко дни видео, това също ми се струва добър вариант, при положение че нещо стане ще видя записите на картата.

Чел съм ти постовете, струваш ми се логично мислещ човек, та в тази връзка да те питам:

При условие, че при 720p 60 мин запис е между 2,4-2,9ГБ, то хайде кажи ми каква точно карта памет ще сложиш, че да "съхранява на нея за няколко дни видео"?

В най-добрият случай тая камера ще е със слот до 32ГБ, което пак по леко груба сметка прави максимум 12ч запис. И тук изобщо няма да задам следващият въпрос:
Ами ако камерата пише на 1080p?

И накрая: Ти уеб камера ли ще си купиш с резолюция 640х480 или наистина ИП с резолюция над 1,3 мегапиксела? Защото ако е второто, то какъв е смисъла да имаш качествена камера, с добра резолюция и да я пуснеш да записва на минимум?

Горе