Вирусът "abnow.com"

TaloV

Well-Known Member
Здравейте, колеги. Сблъсках се с вируса "abnow.com", това е вирус, който прехвърля търсенията в гуугъл към споменатия сайт, забавя системата и др. (това разбрах горе-долу). Може ли някой да ми помогне да го изчистя, защото не мога да отворя линкове с програми и подобни. Ще съм благодарен на всеки, който пообясни малко и даде линкове :)

От: Вирусът "abnow.com"

Имах наскоро подобен случай със сайт на УП - оказа се че са пренаписали .htaccess след като го смених със стандартният за УП се оправи.
Също така отвори си и си прегледай папките и файловете на хоста да видиш кои са пипани в последно време отвори ги и търси гадове. Ако имаш някакъв бекъп направо го мятай него.

Влез си във хостинга и в рут директорията ще намериш този файл - погледни да видиш кога за последно е променян ако е наскоро почти със сигурност е променен - отвори го с нотепад++ и виж някъде по темите или в интернет какво трябва да пише в него когато не е пипан.
В една подобна моя тема го имаше сега ще се разровя да ти дам линк.

Влез си във хостинга и в рут директорията ще намериш този файл - погледни да видиш кога за последно е променян ако е наскоро почти със сигурност е променен - отвори го с нотепад++ и виж някъде по темите или в интернет какво трябва да пише в него когато не е пипан.
В една подобна моя тема го имаше сега ще се разровя да ти дам линк.
Тои има вирус на компа, а не хакнат сайт.
Виж тук например -

http://www.spyware-review.net/remove-abnow-com/

Добре, а не е ли възможно от друг сайт да съм го хванал.... ако може се свържи с мен по скайп за малко повече инфо - talov042

Ако на който и резултат кликнеш те праща на този сайт значи наистина вируса е в твоя телевизор - ако се случва като кликаш само на определени резултати в серпа значи проблема е и на тези сайтове

Направи си на Уина втори потребител влез през него свали си софт и тогава тествай компа

Някой да помогне със софтуер, защото всичко, на което попадам е уж фрийй, но накрая се оказва платено и не може да изчисти нищо

Както ти написах направи си втори акаунт на компа влез през него свали си качи си онлайн сканирането на НОД32 напълно безплатно е за някакъв период което е напълно достатъчно да ти оправи проблема на момента

До къде стигна? Напиши какво си направил до тук и с кои програми си сканирал. Кот и да праиш задължително под сейв моуд и спрян систем рестор. Най- добре през някое лайв ЦД.

Пробвай с това за начало: http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208283363

Combofix също е чудесен инструмент. Ама не си споменал с каква ОС си. Работи само под ХР.

Последния път когато имах вирус на системата беше преди повече от година, но ми отне около седмица да почистя 700-800 ГБ. Беше някаква саморепликираща се гад. Тогава ме спасиха само тея руснаци.

Кажи до къде си стигнал, иначе просто си говорим на изуст. Може и да трябва на ръка да се чисти... :twisted:

Горе