Влияние на CTR в серпа според вас?

uni-web

Well-Known Member
Колеги, според вас, има ли влияние CTR за ранкинга и, ако да до каква степен?

Вчера се зачетох доста над точно тази тема, и попаднах на интересни дискусии, както и на голямо търсене на подобно нещо, но все-още съм преднамерен като цяло.

Да допълня какво имам предвид:

Имаме "ключова дума едно", гошо примерно я е сложил, на 85 позиция. Тази ключова има 85 импресии за месец и един клик, ако кликовете скочат и ctr се подобри дали ще има покачване в серп.

Та вие как мислите по въпроса?

От: Влияние на CTR в серпа според вас?

Разбира се, че има значение!!! Вече коментирахме с теб моя експеримент! Но мисля, че тук са малко комплексни нещата, защото самото посещение на сайта по дадена ключова дума или израз, само по себе си не е достатъчно - ами ако баунса е 100% от дори 100% CTR?!!!!??? Същото е и за продължителността на съответното посещение, както и за последвали отваряния на релевантни на тази landing page!

Знам, че го коментирахме, но искам и други мнения преди да проведа тест. Нал знаеш око да види ръка да пипне :D
Разбира се, че има значение!!! Вече коментирахме с теб моя експеримент! Но мисля, че тук са малко комплексни нещата, защото самото посещение на сайта по дадена ключова дума или израз, само по себе си не е достатъчно - ами ако баунса е 100% от дори 100% CTR?!!!!??? Същото е и за продължителността на съответното посещение, както и за последвали отваряния на релевантни на тази landing page!

На теория CTR влияе върху SERP, но на практика не съм виждал значително влияние.

А @pa_lta, bounce rate не винаги е метрика от значение. Сайтовете на таксита (примерно) имат огромен баунс рейт - влизаш, записваш номера и излизаш. Но май няма конкретни case study-та за това дали го има в алгоритмите отчитане на различните сайтове.

Та, тъй де само да постна нещичко:

stoolsss.png

Да ползвам темата и да направя друго запитване:

Кофти баунс рейта от социалки /по принцип от социалки баунса е мега зле/ сваля ли позициите в серпа.
Примерно избича нещо интересно в Редит/Стъмбъл и навлезнат хуните да гледат и обкиновенно баунса на този трафик доближава 100%.
Оказва ли негативно влияние на позиционирането на сайта в серпа?

За, това според мен гошо много добре, го знае, и не трябва да се притесняваш, тук става въпрос за от търсачката. :)
Да ползвам темата и да направя друго запитване:

Кофти баунс рейта от социалки /по принцип от социалки баунса е мега зле/ сваля ли позициите в серпа.
Примерно избича нещо интересно в Редит/Стъмбъл и навлезнат хуните да гледат и обкиновенно баунса на този трафик доближава 100%.
Оказва ли негативно влияние на позиционирането на сайта в серпа?

Много зависи от това. Няма как, иначе Google как преценява на база алгоритъм, не хюмън едит, кои страници са по-предпочитани и защо. Обратният ефект е също на лице. Или казано с други думи - ако кликне на твоя резултат - добре, но ако даде бек и баус рейта и нисък, това води до понижаване на позициите в SERP-а. ;)

Има го и друг момент, не може да си на 85та позиция и да генерираш повече или почти еднакво кликове от последния на първа страница. Това вече си е за проучване, което 100% ще направят от Google екипа. Но ако е направено умно, а именно - човека браузва до 9та страница и твоя тайтъл най-му допада, то тогава има логика да си предпочитан, респективно да те качи по-напред. Тогава пак се повтаря същото, но се предполага и кликовете да са повече, защото не си вече на 9та страница, а на да речем 4та или 3та.

Влияе и то положително. Особено, ако потребителят е логнат в Google акаунта си (Gmail, Google+, AdWords...) и си рови. Вече се знае, че е реален и определено му допада повече това, което Google мисли, че трябва да е на 9та страница. И тук идва момента с това да го задържиш там, за да успеем и да докажем, че е качествено това, което е намерил - или казано с други думи - добър баунс рейт. :)

@блинки, съгласен съм, но само не ми се вярва някой да проверява всяка една ключова, според мен е алгоритмично, и гошо събира данните от източници каунтъри и gwt, и си прави някаква преценка за това, иначе логиката е точно такава. :)

Re: От: Влияние на CTR в серпа според вас?

@блинки, съгласен съм, но само не ми се вярва някой да проверява всяка една ключова, според мен е алгоритмично, и гошо събира данните от източници каунтъри и gwt, и си прави някаква преценка за това, иначе логиката е точно такава. :)

То няма за всяка дума, за това си имат машини да им следят. И яко някоя изпищи, пуска се някой едитор да проверява. Кой читат, кой не, кой индианец, няма значение, стигне ли до хюмън едит, ситуацията явно е сериозна. :) Поне за тях де.

От: Re: От: Влияние на CTR в серпа според вас?

Моята практика казва , че от хюман едит се стига само до наказание :D
То няма за всяка дума, за това си имат машини да им следят. И яко някоя изпищи, пуска се някой едитор да проверява. Кой читат, кой не, кой индианец, няма значение, стигне ли до хюмън едит, ситуацията явно е сериозна. :) Поне за тях де.

Re: От: Re: От: Влияние на CTR в серпа според вас?

Моята практика казва , че от хюман едит се стига само до наказание :D

Да. Така е. То и моята. Няма оптимизатор с голям опит, който да не го знае от първо лице. :)

От: Re: От: Re: От: Влияние на CTR в серпа според вас?

Адмирации за поста братле, истината си я знаем, но това не пречи да се преборим пак с гошко. :)

По темата правя тест, ще споделя в края на месеца. :)

Да. Така е. То и моята. Няма оптимизатор с голям опит, който да не го знае от първо лице. :)

Re: От: Re: От: Re: От: Влияние на CTR в серпа според вас?

Адмирации за поста братле, истината си я знаем, но това не пречи да се преборим пак с гошко. :)

По темата правя тест, ще споделя в края на месеца. :)

Ще ни бъде любопитно. ;) Успехи и дано успееш.

От: Re: От: Re: От: Re: От: Влияние на CTR в серпа според вас?

Принципно всичко е до желание братле, нали знаеш. Стане, не стане, аз нямам намерение, да се отказвам от идеята ми, и ще се боря докато не я, постигна, а това е моя месец, и си мисля , че ще успея :) Само малко ръчкане ми трябва още да се дигна на старото ниво, другото си става от самосебси ;)

Ще ни бъде любопитно. ;) Успехи и дано успееш.

Горе