Внимавайте с "review " и афилейт маркетинга и кукитата

ReminD

Well-Known Member
Сега погледнах 1 блог, дето пускам ревюта на някои продукти от кликбанк и plimus.com. Имат посещения главно по " името на продукта + review" и са на топ позиции, но поръчки никакви. Идеята е, че маймуняците са чели някъде за продукта и явно са влизали през други афф линкове и са разглеждали лендинг страниците, а в Plimus например кукитата се пазят 1 година. Та, гледайте да не си губите време и да бутате за "review" кл.дума, особено за афф като плимус, където се пазят кукитата по 1 година. То и самата дума review предполага, че вече са гледали инфо за продукта и сега просто търсят друга информация.
....

Последно редактирано:
От: Внимавайте с "review " и афилейт маркетинга и кукитата

Cookie stuffing ? Или решава твойте или ти прави по-големи проблеми :)
На някои нови продукти на "гурутата" (http://www.jvnotifypro.com/community/ ) съм го правил това нещо и не съм имал проблем, но тракинга си беше през техния сайт.
Нз как стоят нещата с плимус, дали чекват сайтовете.

Абе не, няма смисъл да ги стъфваш щото ще се усетят от афилейт сайта и ще те резнат хубаво. Най-доброто решение е спам по форумите със подписа например някой нов продукт за линкбилдинг във линкбилдинг форумите - в плимус траят по 1 година кукитата. Ти си знаеш.

Може да няма поръчки щото на review влизат да зяпат, не да купуват. Търсят повече инфо за продукта, демек не са много убедени още дали да го купуват. Това е според "Теория на вероятностите" :wink:

Точно това мисля и аз, с тия кукита така трябва да направиш, че евентуалните купувачи първо теб да видят, после да разглеждат квото си искат в нета > кукитата ще са твоите и ти ще вземеш процента.

зависи от кукитата за всяка програма е различно някои броят първото куки за целия период други го овъраитват и броят последното за целия период :) уточни се с конкретната програма за ситуацията... трети които са рядкост карат клиента да се регистрира в системата и ти е лайв таим къстъмър

аз затова харесвам програми които дават шоп темплеити колкото и да ме е яд че ги деиндексират клиента като доиде си купи от твоят прайвът лейбъл рислеър шоп има твоито си куки :)

Затуй най-добре е да се оптимизира за лонгтейл от типа:

"Oh man, I'm soooooo gonna buy this shit right nao!!!"
или
"Hunny, bring me sum chocolate icecream an' ma credit card, darlin'!"
....

Или ако продавате боклуците на Кешбърнърс пример за успешен лонгтейл примерно е:
"Longer than mine"

Специално за дропшипъри:
"Ma neighbour's lawnmower is shinier :("

Последно редактирано:

Горе