Връзка с бд преди затваряне

katsarov

New Member
Може ли да направя връзка с базата данни преди да се затвори прозореца ?
Имаше сайтове които като искаш да затвориш прозореца ти изкарват съобщение с джава скрипт , та питам дали преди да се затвори прозореца мога да изпълня даден sql :)

От: Връзка с бд преди затваряне

Мисля че onclose беше js събитието което те интересува.

window.onunload + ajax сигурно ще стане

Бяха го secure-нали някакси и ако не се лъжа на тоя етап можеш само да изкараш съобщение и юзъра да цъкне Yes/No.
И ако избере да остане на страницата тогава вече може да си пускаш скриптове.

Бе то и аз си мисля, че като се затваря джама няма да има време за изпълнението на ajax-a.
Но пък може да се отвори нов джам при затваряне където да се изпълни заданието.

Ако има някакъв начин може ли да ми дадете пример , статия или функцията както се казва , потърсих за това което сте написали , но нищо не намирам

То всъщност целта ми беше да направя кой е онлайн , но наистина кой е онлайн и разглежда сайта , сега съм го направил просто онлайн при влизане и онлайн при излизане , но никой не дава гаранция ,че юзъра гледа сайта...

Re: От: Връзка с бд преди затваряне

С ajax така на пръв поглед не става стабилно. Понякога праща, понякога не. Но пък ето така е ок:

<head>
<script type="text/javascript">
function onUnloadRequest()
{
_image = new Image();
_image.src= '/stats.php?i='+Math.random();
}
</script>
</head>
<body onunload="onUnloadRequest()">
само трябва да си го нагодиш според нуждите.

А за онлайн - правиш една таблица с юзерите и записваш последното действие в колко часа е. След това взимаш от тази таблица тези, който са били активни последните 5 мин например и ги обявяваш, че са онлайн.

Горе