Moko
Well-Known Member
В BHW форума се е започнала една много интересна дискусия покрай един много интересен случай. И понеже адски много хора тука правят пари предимно от споделяне на файлове, реших да пусна тука темата, та да я видите. Интересно ми е как мислите вие по въпроса? Дали с качването на брандиран или защитен от авторски права файл, ние нарушаваме това авторско право? Имат ли право да ни съдят? От къде - от Америка? От Европа? От България??? Дали тези неща се следят и изобщо кои са мишкарите, които го правят? Можете да прочетете мненията на хората ето тук , а блог-поста на ужилените четете ето тук.
Лично аз за пореден път се стреснах... Имам една идея, която в момента ми се струва супер мизерна на фона на това колко е опасна :
1. 18+ е , 18+ е забранено от нашето законодателство
2. 95% от нещата имат © , което още усложнява обстановката.
Отново съм на изходна позиция... Готов ми е хостинга, готов ми е домейна, качил съм WP с тема, архивите са готови (няма да казвам колко време съм си играл да ги правя) и сега ... Още един път ме удрят с мокър парцал!!
Има ли някой тук, на когото са трили файлове, защото са били брандирани, или с авторско право, или нарушават някоя точка от ToS-a ??
И какво е вашето мнение по въпроса? Ако стане нещо - дали FileSonic и нему подобните ще ни издадат личните данни, или ще ги запазят в тайна, понеже такава, (би трябвало да), им е политиката?
Лично аз за пореден път се стреснах... Имам една идея, която в момента ми се струва супер мизерна на фона на това колко е опасна :
1. 18+ е , 18+ е забранено от нашето законодателство
2. 95% от нещата имат © , което още усложнява обстановката.
Отново съм на изходна позиция... Готов ми е хостинга, готов ми е домейна, качил съм WP с тема, архивите са готови (няма да казвам колко време съм си играл да ги правя) и сега ... Още един път ме удрят с мокър парцал!!
Има ли някой тук, на когото са трили файлове, защото са били брандирани, или с авторско право, или нарушават някоя точка от ToS-a ??
И какво е вашето мнение по въпроса? Ако стане нещо - дали FileSonic и нему подобните ще ни издадат личните данни, или ще ги запазят в тайна, понеже такава, (би трябвало да), им е политиката?
Последно редактирано: