Мисля, че ги задължиха и въздушните да се регистрират. Все пак може да се нарани човек с тях. НО някой експерт да каже също. Просто като човек, който е присъствал на разговор знам.
Газовите пистолети и въздушните пушки се регистрират задължително в КОС по местоживеене.
Явно се оказвам неинформиран. Хубаво е да посочиш законовото основание, за да сме максимално наясно.Газовите пистолети и въздушните пушки се регистрират задължително в КОС по местоживеене.
Явно се оказвам неинформиран. Хубаво е да посочиш законовото основание, за да сме максимално наясно.
на регистрационен режим подлежат само огнестрелно оръжие, газ-сигнално оръжие и пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула. За ГЗО и пневматичните имаш 14 дни след придобиването да подадеш писмено известие придружено с документите за покупката в РПУ по местоживеене. За оргнестрелното е по-голямо приключение, особенно в службата за Контрол по Общоопастните Средства.....
При покупка на подобен тип оръжие има информация и технически характеристики в комплекта, там трябва да е описано. Този сайт, който ми цитираш може да е най-стария за оръже, но поддръжката му е най-олигофреничната и некомпетентна в тази област. Изобщо описанието на продуктите е пълна трагедия. И един съвет от мен, вземаш ли нещо подобно, отиваш на място , това не са парцалки от продавалника.
В момента на свободна продажба са само лъковете и арбалетите нито има изискване за години, нито за регситрация
Ама, ако те хванат в гората с такова нещо, ще ти спука гъза горския....
Аз мисля че гореспоменатия закон е тъп; и след като е такъв, не бих го следвал. Аз имам 2 такива "играчки" и последно ударих една мишка в къщи.
Аз мисля, че е тъпо да имаш десет кинта и да не ми дадеш 50.Аз мисля че гореспоменатия закон е тъп; и след като е такъв, не бих го следвал. Аз имам 2 такива "играчки" и последно ударих една мишка в къщи.
Същата логика следват и политиците по отношение на Конституцията на България. Само не знам дали закона е тъп или написаното от теб. Въпреки, че при всяко подновяване на разрешително за всяко отделно оръжие минавам през ебати приключението, съм с двете ръце "ЗА" строг регулационен режим.