Лесно става. Точно това си говорех с приятелка преди няколко седмици. Едно време нашите и нашите на нашите (дано ми се разбира) градяха, печелеха, заделяха, влагаха и сега всеки от тях подсигури на поколението след себе си дом, спестявания и сигурност. Поне по-разумната и работещата част от населението. А сега какво? Всеки живее под наем или на кредит, чуди се къде да отиде да почива тънко, а даже няма да споменавам факта, че една кола има и толкова, най-много. Никакви вили, никакви къщи извън града, нищо. Моето поколение не може да се похвали с такова нещо. А ако питате родителите си, те освен апартамент са отделяли и са правили вили, гледали са ни и прочие. Сега си е геройство да изгледаш 2 деца, а тогава е било стандарт. Какво да си говорим. Ето това мисля, че е в основата. Но е само мое мнение. Може и да не съм прав, но лошото е, че го наблюдавам около себе си и това не ме кара да се чувствам добре, поне от тази гледна точка. А работим с много по-голяма икономика, че и даже извън нея и то от тук.
Позитивен съм и вярвам в положителното развитие на нещата, но ако ще търся причини, за да участвам в тази тема, то това бяха.
Надявам се нещата да се подобрят, но стават все по-зле. Но какво толкова, и тези ще ги сменим с други и така до края на света. Вече са рядкост и хората с чиста съвест. Всичко гледа материалното, и не го обвинявам. Просто се стреми да оцелее, но и някой се освинват. Факт.