Възстановяване на файлове след форматиране

stelt88

Member
Рейтинг - 88.9%
8   1   0
Здравейте,
Преди няколко дни без да искам си форматирах картата на фотоапарата,имах много важни снимки в нея,няма да изпадам в подробности.Та въпроса ми е има ли начин да се възтановят снимките след форматиране.След изтриване знам,че може да се възстановят,но за форматиране не знам.Ако има някои запознат моля да пише,дори ако се наложи ще си платя няма проблем снимките в картата ми са по важни от парите.
Благодаря ви предварително.
 
От: Възстановяване на файлове след форматиране

има доста програми, които възстановяват файлове и доста добре работят дори с форматирани носители. BTW проблема не е с форматирана информация, а с такава върху която е писано.

Този софтуер работи доста добре http://www.getdata.com/
 
От: Възстановяване на файлове след форматиране

Потърси Power Data Recovery мисля, че в замундата я имаше
 
От: Възстановяване на файлове след форматиране

Аз съм доволен и от Recuva пробвай и с нея :)
 
От: Възстановяване на файлове след форматиране

[ Офтопик ]

Архивирайте редовно! Аз преди няколко дни повредих Partition таблицата на един харддиск и замалко да загубя 80GB данни, събирани през последните няколко години (не говоря за филми и музика). Пазех листче със записани на него данни за дяловете, което не беше актуално и извадих късмет, че съвпаднаха.

Така че архивирайте редовно - примерно на DVD-та, защото грешки стават, а рано или късно и техниката се скапва...
 
От: Възстановяване на файлове след форматиране

Здравейте отново,
Този път с усмивка на уста искам да благодаря на kirilbug за информацията,снимките вече ги възстанових.Наложи се да си купя програмата т.е. серийния номер,най- важното е че успяхда възстановя изгубеното.
Във връзка с написаното от voic4e реших да си купя и един отделен твърд диск за да си съхранявам всичко на него което е важно за мен.Защото както каза voic4e техниката се скапва,то не че твърдия диск които си купих няма да се скапе,си мисля че няма да е като този на компа.
Благодаря на всички които ми писаха с желание да ми помогнат.
От скоро сам потребител на предприемач,и се обейдавам,че в този форум са събрани всички умове на българския уеб (само така).
 
От: Възстановяване на файлове след форматиране

Мисля, че няма да се скапе, особено ако е външен харддиск, който го включваш, когато трябва да архивираш и после го изключваш. Имам предвид USB, защото можеш да го включваш и изключваш без да гасиш компютъра, за другите не знам как стоят нещата. Дори да не си купил външен и да пожелаеш да е такъв, има USB кутии (USB enclosure) за дискове с
различни типове интерфейси.

Надявам се след някой друг месец и аз да мога да си позволя временно архивиране на външен харддиск, а за постоянно - на Blue Ray дискове. Защото сега с DVD-та ми е много неудобно, когато трябва да намеря нещо.


DVD-та вероятно са по-неудобен носител, но там нещата са още по-защитени, защото харддиска има начин да го изтриеш, а DVD-то можеш да го съсипеш като го надраскаш (а се предполага, че щом е архив, стои на шпиндел в някой шкаф) или като го осветиш с някаква вредна за него светлина (вероятно UV, но едва ли ще си държиш архивите разпиляни на бюрото).


Е, DVD-то има начин да го съсипеш и ако запишеш 1 сесия и след 2 седмици опиташ да добавиш още информация, но процеса се провали и изчезне всичко; с две думи относително е. Аз обикновено записвам цялото DVD на един път, защото не архивирам особено често. Неудобното е, че не групирам информацията на различни дискове, а на един диск смесвам различни видове информация. Затова споменах, че искам да си направя временно архивиране на външен харддиск, докато в папката със съответния тип информация се събере достатъчно за едно DVD и после направо изпичане, за да е сигурно, че няма някой ден да го изтрия по грешка :D


П.С. Архивирането е едно от основните правила на системните администратори. На предишната ми работа имаха colocate-нат сървър в някаква фирма, в която въпреки всичките UPS-и и други захранвания, веднъж спря тока и после часове наред разни програми възстановяваха информацията в базата данни... А в сървъра имаше и 2 диска в RAID 1 масив, предназначени специално за архивиране. Затова според мен е по-добре харда с архивите да не е включен през време на работа на компютъра, а само когато трябва да се записва или чете информация; през останалото време - в някой шкаф, но не забутан в дъното измежду други дрънкулки. Просто мястото, където са архивите, е желателно да има само носители с архиви, не примерно папки, класьори и др.
 
Последно редактирано:

Горе