Въпроси за sitemap

timbaland

Member
Здравейте,
Значи малко съм нов с тези site map-ове.Ще се радвам ако е възможно да ми обясните максимално добре за какво са нужни,има ли наистина ефект от тях и как се слагат.Разбира се прочетох също така ,че е възможно да се създаде карта на сайта която има възможност да индексира до 50 000 (на файл)страници и след това да се изпрати на гугал.А възможно ли е примерно аз ако имам сайт с 100 000 страници.Да създам 2 файла.На първия да и задам примерно от 1 до 50 000 страница да индексира ,а пък на втория от 50 000 до 100 000.Надявам се да помогнете :).
 
От: Въпроси за sitemap

Общо взето ако сайта ти е нов и наведнъж качваш доста страници, е добре да има един sitemap, освен това ако структурата на сайта ти е куца, също е добре да има сайтмап.

Иначе няма проблеми да цепиш URL-тата на няколко сайтмапа, така правят всички по-големи сайтове. Лично аз цепя на категории
 
Въпреки това от около 1 месец гугъл не ми е индексирал нито един адрес от сайтмап-а. Преди всичко беше наред - мини се, не мини се една седмица и опа всичко си индексира.
При Вас как е положението? Бичи ли Ви Г. сайтмапа ;)
 

Горе