Въпроси относно Сандбокс

Attacker

Well-Known Member
1. Има ли начин да проверя дали даден домейн е в сандбокса? Става въпрос за домейн на месец и половина и индексиран от Гугъл за първи път преди месец. Единственото, което има на главната си страница е "Under construction".
2. Ако даден домейн е използван последно преди година или две, ще попадне ли в Сандбокс, ако започна да го използвам?

От: Въпроси относно Сандбокс

1. Такова нещо като сандбокс чек туул няма (ако за това питаш де). Признаци за попадане са:
Домейна получава ПР N/A на някой ПР ъпдейт (чувам, че вече ъпдейти няма да има май)
При изписване на "твоясайт.ком" в гугъл излизат само някои страници от сайта ти без линкове от директории, блогове и т.н. или просто не излиза нищо, но преди си е имало повече резултати.

2. Това че е бил ползван преди време(говорим за домейн, който не е баннат, разбира се) в повечето случаи представлява по-малка вероятност от попадане в пясъчника. :)

Признаци за попадане са:
При изписване на "твоясайт.ком" в гугъл излизат само някои страници от сайта ти без линкове от директории, блогове и т.н. или просто не излиза нищо, но преди си е имало повече резултати.
Еми при написване на "моясайт.ком" излизат всичките ми страници и линкове от digg и т.н. При написване само на "моясайт" е пак същото. Това означава ли, че със сигурност не съм в Сандбокс? И ако не съм, по-голяма ли е вероятността да попадна, ако си сменя дизайна или контента, отколкото ако не барам нищо? А това, че не съм в Сандбокса означава ли, че съм прескочил трапа? Става въпрос за сайт на месец и половина.

А защо не пробваш със site:url да видиш дали имаш индексирани страници и пробвай да търсиш изречение от сайта и го сложи в кавички
Всички страници са индексирани. Какво ще постигна, ако търся за изречение от сайта в кавички?

Един съвсем примерен домейн ми изникна сега в главата, ето резултатите от гугъл, само можеш да прецениш каква е разликата:

Резултати 1 - 10 от около 335 000 за penispills.com

vs.

Резултати 1 - 10 от около 1 690 за "penispills.com"

Жокер - като търсиш без кавичките, сайтове които имат добър ранк в серп-а им изкачат страници, съдържащи думите "penis" и "pills", а като е с кавичките все едно указваш, че искаш точно твоя домейн къде се среща из мрежата. Съответно и резултатите са различни :)

В кавички ознавава че искаш точно и само този израз дето съдържат.
Ясно, че това прави, ама какво ще постигна, ако търся за дадено изречение от сайта, поставено в кавички?

Като ти излизат всички страници индексирани, не виждам как може да си в сандбокса?

Е то нали Сандбокс означава да са индексирани, обаче да са на много долни позиции в серп.

Е то нали Сандбокс означава да са индексирани, обаче да са на много долни позиции в серп.
Означава страници от съответния сайт да се появяват ако съществуват единствено и само в него. Иначе изобщо да не се появява.
Главната страница се зачита за "допълнителен резултат".

Изобщо тоя сандбокс е тъмна индидя за нас, простосмъртните. Виждали сме сайт да излиза от дълъг престой в сандбокса и да закове първото място. Виждали сме и да излиза със смяна на скина на сайта или със смяна на хостинга. Виждали сме и да не го прави.

Горе