Въпроси свързани с направата на артикъл директория.

5ROVBABY

Active Member
Здравейте. Реших и аз да пусна една ЕН артикъл директория, но този път да я поддържам сериозно и всички статии вътре да са 100% уникални. Купих .ком домейн, сложих УП и в момента го настройвам, но се появиха няколко въпроса.
1. Има ли някакъв начин (плъгин може би) да се направи къстъм форма за писане на статиите от потребителите?
2. Четох във форума, че е хубаво директорията да е на определена тема. Това вярно ли е? Ако е вярно, коя според вас е най-удачна. Аз си мислех да е на тема "бизнес", но с удоволствие ще приема съвети и мнение относно това.
3. Тъй като директорията е нова, няма ПР, ще трябва да измисля начин да привлека хора да си пускат статиите. Мисля, че най-разумното е като предложа събмит на статията в соц. букмарк сайтове, добавяне на сайт в директории или нещо подобно. Може ли да ми кажете софтуер (фрий ако може) за събмитване в соц. бурмарк сайтове?
4. Споделете каквото се сетите и смятате, че е полезно за една артикъл директория - с удоволствие ще го обмисля и евентуално ще се опитам да го приложа в моята. Например: има ли задължителни плъгини?; кои кл.думи да избера?
Общо взето - каквото се сетите. Ако ми хрумнат още въпроси ще пиша в темата.

Здравей, добра инициатива. Моите поздравления. Ще си дам моето скромно мнение.

1. За тази точна не ми стана много ясно какво точно имаш предвид. Къстъм форма би трябва да има вътре в самата CMS система, която ползваш. Може да се пипа от настройките, ако го позволява. Много е важно да знаеш точно с какво разполагаш, за да знаеш и как би могло да ти влезе в употреба. Ако не - попитай ги, тези които поддържат самия скрипт.

2. Да, определено е добре. Не за друго, а защото ставаш идея по-насочен сайт за дадена тематика. Подходящите са винаги най-търсените. Но и тук е малко субективно. Виж примерно кои са топ търсените думи в интернет, като това може да ти е показател за най-популярни ниши или теми в онлайн пространството. Темата, която си набелязал е меко казана много актуална и в същото време конкурента, но конкуренцията определено е сигнал, че има смисъл и ако отнемеш пазарен дял - това ще се отрази много добре. Съвет не мога да дам, само мога да ти кажа, че която и да избереш, проучи каква е тенденцията там и кои ще са ти конкурентите - ако не всички, то поне големите. Не забравяй да се отличиш с нещо. Все пак идеята е да те изберат теб, а не са си поредния, който ще седи там, без пазарен дял.

3. Виж за някакви гаджети или уиджити, които могат да автоматизират процеса. Порови се. Предполагам всеки сайт предлага нещо такова, да се прави автоматичен постинг на нова тема. Избегни момента със спама - и за да е честно, напиши в условията, че топ новините ще бъдат публикувани по соц. профили на артикъл директорията, което ще вдигне интереса и мотивацията да се пишат и събмитват качествени неща.

4. Преди няколко дни пуснах подобно мнение, както е необходимо да има една такава директория, за да ме привлече като потребител и неин ползвател. Важно е да изтъкнеш (ако ще правиш де), че имаш и малка (може и голяма) дистрибуторска мрежа, която шерва дадена статия. Много конвертира това. Даже прибави и някакви платени, но след като се развие. Все пак говорим за дистрибуция на много сайтове. :)

Ако ти хрумне да питаш нещо, давай. Тук сме вряли и кипяли по такива места в нета. :)

От: Въпроси свързани с направата на артикъл директория.

Благодаря ти за отговора!

1. Ползвам УП и явно статиите ще си се пускат през default формата.
2. Мисля че избора ще е повлиян от това, което ми е приятно да чета и модерирам, а може да се каже, че това е горепосочената тема.
3. Търся такова животно, но неуспешно засега.

Очаквам с нетърпение още мнения.

От: Въпроси свързани с направата на артикъл директория.

Какви ключови думи да избера? Описание?

Горе