Въпросче относно важността на домейн името

2fast4you

Well-Known Member
Здравейте,
искам да попитам относно резултатите в гугъл как точно ги показва.
Имам домейн който завършва на .me а оптимизацията на самият сайт е правена от професионалисти и продуктите които те първа ще се добавят ще са с изчерпателно описание мета, ключови думи та дори и на всяка картинка на продуктите... Имам няколко конкурента в моята ниша и гледам че купуват сходни имена до съществуващи сайтове. Виждам също че техни имена които завършват на .co.uk таргетира потребителите от UK към сайта. Това ме свежда на мисълта че домейна прави самият сайт силен или те жестоко се лъжат? Продажби на нови сайтове с подобни домейни на съществуващи такива са горе долу големи като се има предвид че са нови сайтове.
Та въпроса ми е кой е най-големият фактор сайта ми да излезе над всички или близо до тях? Домейна както казах не съдържа ключови думи от продуктите които ще добавям просто искам да е къс и лесно запомнящ се пък ако се окаже че домейна е ключовият фактор ще накупя сходни до съществуващи домейни на конкуренти и ще клонирам сайта с леки промени по дизайна. Сайтовете ми няма да са за България а за целият свят тъй като ще доставям навсякъде с изключение на България.

От: Въпросче относно важността на домейн името

Как точно гошо показва резултатите не знае ни гошо, ни стари баби.
Ти искаш да ти се показва домейна или продуктите в сайта?
За снимков сайт - онлайн магазин, са важни алт таговете на снимките.
Регионалното показване на гошо е с приоритет, принципно. Във всичките му продукти, не само СЕРП.

От: Въпросче относно важността на домейн името

Благодаря за отговора.
Искам главно да се показват продуктите.
Да алт таговете се генерират с имената на продуктите.
Доколкото те разбрах ми трябва .com домейн и co.uk за щатите и UK. .gr за гърция и т.н.т.
Главно искам гугъл да ми прехвърля трафик към сайта без рекламки по ад кампаниите.
А да попитам за нов сайт трябва ли някакви рекламки да се напускат за да го побутне по някакъв начин първоначално
или какви са точно стъпките за нови сайтове да не се чака с месеци да дойде трафика малко по-малко и разбира се с минимални разходи.

Горе