От: Въпрос за вентилатора
Да, ама ела да намериш в Първомай към 6-7 часа от де да го купиш и ти казвам браво, а аз без комп все-едно съм без душа :lol:
Иначе и аз чистя уж на няколко месеца, всичко и захранвания и карти и смазвам, обаче явно си позабравям напоследък.
Ако имах луфт щеше да бръмчи, и пак да си върви докато не му се разбият лагерите, а той тогава почва да вие като луд.
Колега, такъв вентилатор струв 5 6 лв. Не си струва занимавлата да го лепиш, най-малкото защото едва ли счупената перка му е единствения проблем. Мога да ти покажа 20- 30 такива вентиратора,изглеждащи като нови, но сменени, защото по некачествените на 2 - 3 година се получава, луфт, оборотите намалят и се влошава охлаждането. Ако си и с горещ процесор само беля може да стане...
Иначе за чистенето с чрахосмулачка, есъестяено, че боклука се смуче, къде ще го духаш...
Странникът, Смучи смучи братле иначе ще надуха всичкото навътре и в тебе.
При чистене се снаряжавате с една от по-малките четки за боядисване прахосмукачка задължително, и една кръстата отверка + смазка за вентилаторите, ако нямате смазка може да ползвате машинно масло.
Обаче, с машинното масло тъй-като китайския народ прави повечето вентилатори капсуловани и нямат възможност за смазване ще ви трябва една по-дебела игла да го прободете отзад. После наливате малко машинно раздвижвате малко на ръка (ако ви мързи може да му пуснете и прахосмукачката от близко тя ще свърши раздвижването) след това само забърсваше с памък оцапаното резвате една лепенка от лекопласта с размер да покрие дупето на вентилатора.
За другото лесна работа в едната ръка четката в другата прахосмуча при махнати чарколи само четкаш и смучиш. Захранването, ако е хубаво него мож и два - един път в годината
Препоръчвам и с лист хартия след мрахосмуча ама чист лист за печатане късате малко парченце и минавате по няколко пъти слотовете на дъното, ако няма чернилка добре, ама все излиза особено като се пуши около него
После зглабяте щайгата и пак сте в играта всичко това отнема макс 20-30 мин.