mvmrik
Well-Known Member
Ще почна отначало, за да разберете за какво става въпрос. На жена ми майка и почина преди 2 години и на домашния адрес имаше телефон и интернет от Виваком. Сега ние живеем на този адрес и още тогава отидохме до техен офис, за да прекратим договора и да си пуснем нов план на наше име. Тогава изрично попитахме дали дължим нещо, а човека в офиса ни каза, че щом майката е починала и стария план е на нейно име, не дължим нищо. Занесохме смъртния акт и те закриха стария и ни пуснаха новия план. Досега нямаше никакви проблеми и изведнъж дойде писмо от някаква фирма за събиране на задължения, че дължим 26 лева. Тя е звъняла до тях и до Виваком и са и казали, че става въпрос за последната фактура, която не била платена.
За мен това си е измама, защото още тогава в офиса изрично питахме дали има нещо да се плаща и щяхме да платим, а онзи ни каза, че нищо не трябва да плащаме. Не съм за 26 лева, но за мен това си е чиста измама, че и лихви някакви сложили.
Въпроса ми е - какво е най-добре да се направи в случая? Ако отида да се разправям в офиса с този, който ни излъга, едва ли ще има ефект, защото няма как да докажа подобно нещо. Ако не се платят тези пари, какви ще са последствията и въобще могат ли да ни накарат да ги плащаме, при положение че задължението се води на починал човек?
За мен това си е измама, защото още тогава в офиса изрично питахме дали има нещо да се плаща и щяхме да платим, а онзи ни каза, че нищо не трябва да плащаме. Не съм за 26 лева, но за мен това си е чиста измама, че и лихви някакви сложили.
Въпроса ми е - какво е най-добре да се направи в случая? Ако отида да се разправям в офиса с този, който ни излъга, едва ли ще има ефект, защото няма как да докажа подобно нещо. Ако не се платят тези пари, какви ще са последствията и въобще могат ли да ни накарат да ги плащаме, при положение че задължението се води на починал човек?